Tjedno stanje sigurnosti u razdoblju od 26. studenog do 2. prosinca 2012.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA U proteklom tjednu zabilježena su 24 kaznena djela, od čega 22 kaznena djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo iz područja maloljetničke delikvencije i kazneno djelo iz područja zlouporaba opojnih droga. Kazneno je prijavljeno devet fizičkih osoba.

 Foto: Ilustracija  

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježena su 24 kaznena djela, od čega 22 kaznena djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo iz područja maloljetničke delikvencije i kazneno djelo iz područja zlouporaba opojnih droga. Kazneno je prijavljeno devet fizičkih osoba.

Razriješeno je šest kaznenih djela općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koja su prijavljena četiri počinitelja.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je pet prekršaja, od čega dva prekršaja tučnjave, dva prekršaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika i prekršaj neovlaštenog pucanja iz vatrenog oružja. Prekršajno je prijavljeno šest osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježene su 22 prometne nesreće, od čega prometna nesreća s poginulom osobom, sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Smrtno je stradala vozačica osobnog automobila. Tjelesne ozljede zadobilo je 10 osoba. Lakše su ozlijeđena četiri vozača osobnih automobila, tri putnika u osobnim automobilima, biciklistkinja i dva pješaka. 

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je jedan požar bez štete.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je 10 prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji a prijavljeno je 15 osoba.

Zatečeno je pet maloljetnika mlađa od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje. 

 

            Oprezno u prometu

Uslijed kišnih i snježnih padalina kolnici su mokri i skliski. Stoga sve sudionike u prometu pozivamo na oprez prilikom sudjelovanja u prometu, a vozače motornih vozila da, u slučaju potrebe, koriste propisanu zimsku opremu.  

Kako ne bi došlo do prometnih nesreća za vrijeme kišnih oborina odnosno nastupa zimskih uvjeta na cestama, vozači trebaju prilagoditi brzinu kretanja uvjetima na cesti, povećati razmak između vozila i pravovremenim uključivanjem pokazivača smjera pravovremeno upozoriti na radnje vozilom.



Stranica