Trojica vozača upravljala vozilima pod visokim koncentracijama alkohola u organizmu, jedan kažnjen uvjetnom kaznom zatvora i novčanom kaznom od 3.170 eura

Slika /ikone/apolicajac i vozilo2.jpg

Vozači upravljali pod visokim koncentracijama alkohola u organizmu, jedan kažnjen uvjetnom kaznom zatvora i novčanom kaznom, protiv druge dvojice će biti pokrenut prekršajni postupak

Foto: Ilustracija

Jučer, 12. rujna u 20 sati na otvorenom djelu ceste Đurđevac - Rastova Greda, 56-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,87 promila. Uslijed umora vozač je zaspao i vozilom sletio van kolnika te udario u prometni znak i stablo. U prometnoj nesreći vozač je ozlijeđen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.    
 
Također, uhićen je 40-godišnji vozač koji je jučer, 12. rujna u 23:20 u Koprivnici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,24 promila.
 
Nadalje, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 30-godišnji vozač koji je u 00:20 u Kloštru Podravskom upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena i oduzeta radi prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova i pod utjecajem alkohola od 2,29 promila.

U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na 12 mjeseci i novčanom kaznom od 3.170 eura.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila