U Đurđevcu i Koprivnici održane info-točke o sigurnom sudjelovanju u prometu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/01/info.tocka.Djurdjevac.jpg
  • Slika
  • Slika

Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno, dijeljeni su i promotivni materijali policijske postaje

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 17. siječnja u Đurđevcu, policijski službenici Policijske postaje Đurđevac održali su info-točku na temu „četiri glavne ubojice u prometu“ - alkohol, brzina, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela te na mlade vozače.
 
Tom prilikom policijski službenici su građanima ukazali na nužnost poštivanja prometnih propisa, posebice odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje se odnose na alkoholiziranost vozača, brzinu kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela te na opasnosti kršenja drugih prometnih propisa.

Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno, dijeljeni su i promotivni materijali policijske postaje.
 
Također, policijski službenici Policijske postaje Koprivnica  održali su dvije info-točke na području grada Koprivnice. Tijekom ove preventivne aktivnosti građani su educirani o ispravnom i sigurnom kretanju sudionika u prometu. Istima je sugerirano da promjene ponašanje u prometu, promisle o mogućim rizicima, poštuju jedni druge jer samo zajedničkim doprinosom, stanje sigurnosti može se podići na višu razinu, odnosno smanjiti broj prometnih nesreća i stradalih osoba. 
Prisutnim građanima podijeljeni su promidžbeni materijali vezani uz kretanje biciklista, mladih vozača u prometu, te tzv. "četiri ubojice u prometu".
 

 

Pisane vijesti | Promet i vozila