U Đurđevcu održana info točka o sigurnom sudjelovanju u prometu

Slika /PU_KK/Vijesti/2023/02/Info točka 16.2 (3).jpg

Cilj preventivnih akcija je pozitivno utjecati na svijest pješaka i biciklista u cilju sprečavanja kršenja prometnih propisa, događanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 16. veljače 2023. godine od 10 do 11 sati Policijska postaja Đurđevac održala je info točku usmjerenu na pješake i bicikliste u Đurđevcu.
 
Kako je zastupljenost pješaka i biciklista u prometu sve veća, a samim time i njihova ugroženost, prisutni građani su savjetovani kako je prilikom sudjelovanja u prometu uvijek potreban dodatan oprez, skrenuta im je pozornost na najčešće prekršaje koje čine pješaci i biciklisti kao što je nepropisan prelazak ceste, ne korištenje reflektirajućih prsluka i drugih materijala, zaštitne kacige te konzumiranje alkohola.
 
Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno, dijeljeni su i preventivni letci i brošure, kemijske olovke i blokići.
 
Cilj preventivnih akcija je pozitivno utjecati na svijest pješaka i biciklista u cilju sprečavanja kršenja prometnih propisa, događanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu.

Pisane vijesti | Promet i vozila