U Đurđevcu održana info točka o sigurnom sudjelovanju u prometu

Slika /PU_KK/Vijesti/2022/02/Info točka 17.2..jpg

Cilj preventivnih akcija je pozitivno utjecati na svijest sudionika u prometu o važnosti korištenja reflektirajućih materijala tijekom noći i u uvjetima smanjene vidljivosti

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 17. veljače 2022. godine, od 9 do 10 sati, u Đurđevcu policijski službenici Policijske postaje Đurđevac održali su info točku o sigurnom sudjelovanju pješaka i biciklista u prometu.

Prisutnima je skrenuta pozornost na obveze koje kao sudionici u prometu moraju poštivati, kao i na posljedice i sankcije koje ih slijede ukoliko ih se ne pridržavaju. Poseban naglasak usmjeren je na problem konzumacije alkohola, a potom i sudjelovanja pod utjecajem alkohola u prometu na cesti. Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno, dijeljeni su i preventivni letci, reflektirajući prsluci i drugi reflektirajući materijali za sigurno sudjelovanje u prometu pješaka i vozača bicikala.

Cilj preventivnih akcija je pozitivno utjecati na svijest sudionika u prometu o važnosti korištenja reflektirajućih materijala tijekom noći i u uvjetima smanjene vidljivosti.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila