U Đurđevcu održana tribina povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2019/03/tribina.dan.zena.8.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Održana je tribina na temu „O vozačicama, vozačima i sigurnosti u prometu“

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 7. ožujka, u prostorijama Gradske knjižnice Đurđevac, održana je tribina na temu „O vozačicama, vozačima i sigurnosti u prometu“.
Tribina je održana u organizaciji i suradnji Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke, Gradske knjižice Đurđevac i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije.
 
Na tribini su prezentirane slijedeće teme:
 
1. Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, Verica Rupčić govorila je o „Ženama uoči 8. ožujka“ - ravnopravnosti, promicanju prava i položaju žena u svim segmentima društva na području Županije, ali i šire.
 
2. Voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc, prezentirala je stanje sigurnosti u prometu na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, iznijela je komparaciju vozačica i vozača kao počinitelja prometnih nesreća, s posebnim naglaskom na mlade vozače, korištenje sigurnosnog pojasa i mobitela, te je osim događanja prometnih nesreća prezentirala i rad prometne policije.  
 
3. Tajnik Auto-kluba Đurđevac, Pero Krešić govorio je o zainteresiranosti kandidata za vozačice i vozače, posebice mladih, odnosno za polaganje ispita za stjecanje vozačke dozvole, te se osvrnuo na greške koje čine vozačice i vozači tijekom polaganja ispita, te je istaknuo teškoće koje su žene imale početkom 20. stoljeća kao kandidatkinje za vozače i vozačice.
 
4. Dr. Davorka Gazdek iz Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, govorila je o tome kako alkohol djeluje na reakcije vozača, prije svega na vrijeme reagiranja vozača pod utjecajem alkohola.
 
5. Pomoćnica načelnika Policijske postaje Đurđevac, Spomenka Stankić prezentirala je obveze vozačica i vozača vozila kod događaja prometne nesreće.
 
6. Ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac, Bernarda Ferderber iznijela je podatke o članicama i članovima knjižnice, te tematici knjiga i autorima koje najčešće posuđuju članice u odnosu na one koje posuđuju članovi.
 
Tribini su prisustvovali predstavnici jedinica lokalne uprave i samouprave, članovi Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, predstavnici lokalnih medija, učenici Gimnazije „Dr. I. Kranjčeva“ Đurđevac i Strukovne škole Đurđevac s pedagogom i  ravnateljima škola, predstavnici auto-škola i autoklubova s područja grada Đurđevca, zainteresirani građani, te predstavnici Policijske uprave koprivničko-križevačke. Na tribini je bilo prisutno oko 60 uzvanika. Sudionici tribine pokazali su zanimanje za navedene temu, te su iskazali zadovoljstvo organiziranom tribinom i spremnost na suradnju.
 
 

Stranica