U dvijema prometnim nesrećama vozači napustili mjesto događaja

Slika /ikone/1 policija natpis2.jpg
Foto: Ilustracija

Prometne nesreće s materijalnom štetom

Jučer, 20. studenoga, oko 14.15 sati, u Koprivnici, u Ulici Antuna Nemčića 18-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Mercedes koprivničke registarske oznake prilikom nepropisne vožnje unazad-s namjerom parkiranja na obilježeno parkirališno mjesto te je stražnjom bočnom stranom vozila udarila u parkirani osobni automobil Honda, koprivničke registarske oznake. Vozačica je napustila mjesto događaja te je naknadno pronađena i protiv nje će biti pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 20.studenoga, oko 14.30 sati, u Koprivnici, u Zagrebačkoj ulici na parkiralištu 70-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake. Uslijed nepropisne vožnje unazad, stražnjom stranom vozila udario je u parkirani osobni automobil Renault čakovečke registarske oznake. Vozač je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen, utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,61 promil i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti

Ponovno podsjećamo vozače da su u slučaju događanja prometne nesreće s materijalnom štetom dužni, ukoliko je to moguće, vozila ukloniti s kolnika, omogućiti normalno odvijanje prometa, te popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima prije nego napuste mjesto prometne nesreće.  U slučaju da na mjestu prometne nesreće nema vlasnika vozila ili druge oštećene stvari, vozač je dužan tom vlasniku ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je izazvao prometnu nesreću.

Više na linku: Obveze vozača kod događanja prometnih nesreća
 

Pisane vijesti | Promet i vozila