U Koprivnici i Đurđevcu natjecanje pod nazivom „Sigurno u prometu“

Slika PU_KK/Vijesti/2012/04/Sigurno-u-prometu.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

Danas, 20. travnja, od 9 do 12 sati u prostorijama Autokluba Koprivnica, od strane AK Koprivnica organizirano je međuškolsko natjecanje pod nazivom „Sigurno u prometu“, na kojemu  se  natjecalo 28 učenika polaznika OŠ Đuro Ester, A.N.Gostovinski, Braće Radić iz Koprivnice, OŠ Legrad, Koprivnički Bregi, Rasinja i Gola.

Natjecanje se sastojalo od pismenog ispita iz poznavanja prometnih propisa te vožnja spretnosti na poligonu. Najviše uspjeha u natjecanju imala je OŠ „Gola“ a zatim  slijede OŠ Legrad i Đuro Ester. 

Na rečenom natjecanju bio je nazočan i policijski službenik za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica, prilikom provjere znanja, djeca su pokazala zavidno znanje o prometnim propisima, primjereno njihovom uzrastu. Ovakva natjecanja promiču prometnu  kulturu   što  predstavlja temelj za budućnost da naše prometnice budu sigurnije i s manjim brojem  neželjenih posljedica.

Također, od 9 do 11.30 sati Auto-klub Đurđevac u suradnji sa Policijskom postajom Đurđevac proveo je među-školsko natjecanje „Sigurno u prometu“. Natjecanje se je sastojalo od testova znanja i spretnosti u vožnji biciklom.

Natjecalo se 20 dječaka i djevojčica iz osnovnih škola sa područja koje pokriva AK Đurđevac. Najbolji dva dječaka i dvije djevojčice 4. svibnja odlaze na županijsko natjecanje kojem je domaćin AMK Križevci.

Na početku natjecanja natjecateljima se je obratio i Načelnik Policijske postaje Krunoslav Karas, koji je istaknuo važnost doprinosa stanju sigurnosti biciklista u prometu kroz ovakve oblike natjecanja.



Stranica