U Koprivnici održana info točka o sigurnom sudjelovanju u prometu

Slika /PU_KK/Vijesti/2022/01/Info točka 11.1..JPG

Vozači su savjetovani kako sigurno sudjelovati u prometu, a posebno za vrijeme trajanja zimskih uvjeta

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 11. siječnja 2022. godine, policijske službenice Postaje prometne policije Koprivnica provele su info točku usmjerenu na tzv. "4 ubojice u prometu - alkohol, brzina, pojas i mobitel) i mlade vozače.

Vozači su savjetovani kako sigurno sudjelovati u prometu, a posebno za vrijeme trajanja zimskih uvjeta. Pozornost je skrenuta i mladim vozačima koji nerijetko sudjeluju ili prouzroče prometne nesreće, a kako ne bi došlo do prometnih nesreća za vrijeme kišnih oborina odnosno nastupa zimskih uvjeta na cestama, trebaju prilagoditi brzinu kretanja uvjetima na cesti, povećati razmak između vozila i pravovremenim uključivanjem pokazivača smjera pravovremeno upozoriti na radnje vozilom.
 
Tijekom održavanja info točke prisutnima su podijeljeni promidžbeni materijali.
 
Apeliramo na roditelje mladih vozača da obrate pažnju na činjenicu da nakon stjecanja uvjeta za upravljanje i dobivanja vozačke dozvole, proces osposobljavanja vozača nije završen. Na mnoge situacije koje se događaju u prometu, mladi vozači nisu naučeni u autoškoli. Svojim prisustvom i savjetima skrenite im pažnju na pravilno ponašanje, te ih usmjerite da budu bolji vozači i unaprijede svoj način vožnje. 

Mladi vozači – razmislite, pred vama je cijeli život. Svojim odgovornim ponašanjem u prometu sačuvajte svoj život i zdravlje, kao i život i zdravlje drugih sudionika u prometu. Posjedovati vozačku dozvolu ne znači isključivo imati privilegiju, jer svaka privilegija sa sobom nosi i određenu odgovornost. Budite odgovorni sudionici u prometu!

Pisane vijesti | Promet i vozila