U Koprivnici održana info-točka o sigurnom sudjelovanju u prometu

Slika /PU_KK/Vijesti/2021/04/info.tocka.14.4.JPG

Tijekom info-točke sudionicima u prometu dijeljeni su promotivni materijal  MUP-a

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 14. travnja, u Koprivnici u Ulici Ivana Česmičkoga policijske službenice Postaje prometne policije Koprivnica održale su info točku na temu „Biciklisti, pješaci, mladi vozači i „4 ubojice u prometu“. 
S obzirom na loše vremenske uvjete koji ujedno pridonose uvjetima smanjene vidljivosti, održanom info-točkom cilj je bio utjecati  na sve sudionike u prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi. Budući da su vozači bicikala i pješaci jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu, dati su im savjeti da koriste tehnički ispravne bicikle, reflektirajuće materijale ili reflektirajući prsluk, da prilikom uključivanja u promet moraju propustiti sva vozila koja se kreću cestom te prilikom prelaska preko obilježenog pješačkog prijelaza siđu s bicikla, da ne upravljaju pod utjecajem alkohola i ne koriste mobitel za vrijeme vožnje. 
Mladim vozačima skrenuta je pozornost da prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima na kolniku uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta (kiša, klizav i mokar kolnik). Također, skrenuta im je pozornost da sve naučene navike iz autoškola (korištenje pojasa, ne korištenje mobilnih uređaja, obavezno zaustavljanje na znak STOP i dr.) svakodnevno primjenjuju tijekom upravljanja motornim vozilima.  
Tijekom info-točke sudionicima u prometu dijeljeni su promotivni materijal  MUP-a.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila