U Koprivnici održana info točka u sklopu preventivno-sigurnosne akcije "Dani tehničke ispravnosti motocikla 2021."

Slika /PU_KK/Vijesti/2021/05/info točka 6.5..png

Policijske službenice Postaje prometne policije Koprivnica održale su info točku u Koprivnici

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 6. svibnja, Policijske službenice Postaje prometne policije Koprivnica održale su info točku u Koprivnici, u sklopu preventivno-sigurnosne akcije "Dani tehničke ispravnosti motocikla 2021.".
 
Prisutni vozači mopeda i motocikla savjetovani su da češće obavljaju preventivne preglede vozila, na obvezu osiguranja vozila, ali i na samozaštitno ponašanje tijekom vožnje - korištenje zaštitne kacige.  Također, skrenuta im je pozornost na poštivanje prometnih propisa, a posebno poštivanje ograničenja brzine kretanja vozila.
 
Preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda provodi se od 3. svibnja (ponedjeljak) do 8. svibnja (subota) u svim redovnim stanicama za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske.
 
Akcija ima isključivo preventivno – sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu, odnosno izbjegli prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila.

Pisane vijesti | Promet i vozila