U Koprivnici počela s radom Jedinica prometne mladeži

Slika /PU_KK/Vijesti/2019/07/mladez.kc.JPG

Skrećemo pozornost svim vozačima i drugim sudionicima u prometu na poštivanje znakova i savjeta koje će im upućivati pripadnici Jedinice prometne mladeži

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Od 2. srpnja, građani će na ulicama Koprivnice često vidjeti i susretati pripadnike Jedinice prometne mladeži Grada Koprivnice. Cilj njihova angažmana prvenstveno je pomoć svim sudionicima u prometu, a poglavito  djeci, starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Zadaće pripadnika Jedinice prometne mladeži proizlaze iz potrebe da se otklone neke loše prometne navike, kao što su parkiranja na nedopuštenim mjestima, nepropuštanje pješaka na pješačkim prijelazima, vožnja biciklista po pješačkim prijelazima, oduzimanje prednosti prolaska i dr. Ujedno, oni obavljaju poslove upravljanja prometom na raskrižjima i drugim mjestima, a sve s ciljem podizanja prometne kulture svih sudionika u prometu, poglavito mladih.
 
Osim rečenih angažmana, pripadnici Jedinice prometne mladeži biti će angažirani  tijekom održavanja većih manifestacija na području grada kao što su „Renesansni festival“, „Europski tjedan kretanja“ i dr., ali i  na osiguranju parkirališnih prostora tijekom odigravanja nogometnih utakmica i drugih javnih okupljanja. Također, biti će uključeni u provedbu preventivnih aktivnosti djelatnika Postaje prometne policije Koprivnica.
Skrećemo pozornost svim vozačima i drugim sudionicima u prometu na poštivanje znakova i savjeta koje će im upućivati pripadnici Jedinice prometne mladeži.  
 

Pisane vijesti