U Križevcima, Bukovju Križevačkom i u Svetom Ivanu Žabnom održane info točke o sigurnom sudjelovanju u prometu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2022/01/info točke 14.1 (2).JPG
  • Slika

Održane info točke bile su usmjerene na tzv. „4 glavne ubojice u prometu“, mlade vozače, vozače bicikala i pješake te nastupanje zimskih uvjeta na cestama

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 14. siječnja 2022. godine, u Križevcima, Bukovju Križevačkom i u Svetom Ivanu Žabnom policijski službenici Policijske postaje Križevci održali su info točke usmjerene na tzv. „4 glavne ubojice u prometu“, mlade vozače, vozače bicikala i pješake te nastupanje zimskih uvjeta na cestama.
 
Vozačima je skrenuta pozornost na obveze koje kao sudionici u prometu moraju poštivati, kao i na posljedice i sankcije koje ih slijede ukoliko ih se ne pridržavaju. Poseban naglasak usmjeren je na problem konzumacije alkohola, a potom i sudjelovanja pod utjecajem alkohola u prometu na cesti. Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno, dijeljeni su i preventivni letci, brošure te reflektirajući prsluci i strugalice za led.
 
Cilj preventivnih akcija je pozitivno utjecati na svijest svih sudionika u prometu, a posebno na svijest roditelja koji prevoze djecu u vozilima jer djeca kao putnici zajedno sa mladim vozačima, vozačima bicikala i pješacima čine jednu od najranjivijih kategorija sudionika na našim cestama.

Pisane vijesti | Promet i vozila