U Križevcima povodom početka školske godine održane preventivne aktivnosti

  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Križevcima na Trgu J. J. Strossmayera održana je prometno-preventivna akcija kako bi se roditelje, vozače i djecu pripremilo za pravilno sudjelovanje u prometu

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijski službenici Policijske postaje Križevci u suradnji s Auto moto klubom Križevci već dugi niz godina provode i sudjeluju u velikom broju preventivnih akcija i natjecanja preko dječjih vrtića i osnovnih škola koje djeluju na području Grada Križevaca i općina. Na taj način promiču svijest i prometnu kulturu kod mladih koji tek počinju samostalno sudjelovati u prometu na cesti, kako bi se isti na najbolji mogući način pripremili za sudjelovanje u prometu i dobili temelj za daljnje prometno obrazovanje, i kako bi se u budućnosti stanje sigurnosti u cestovnom prometu svelo na još veću razinu te smanjilo događanje prometnih nesreća i stradavanje sudionika na prometnicama, posebno mladih.
 
Shodno navedenom, a i tradicionalno početkom školske godine, 4. rujna 2021. godine u prijepodnevnim satima u Križevcima na Trgu J. J. Strossmayera održana je prometno-preventivna akcija kako bi se roditelje, vozače i djecu pripremilo za pravilno sudjelovanje u prometu.
 
Ovom prilikom svoje vještine pokazala su djeca iz dječjih vrtića  “Zraka sunca”, “Sveti Josip”, “Čarobna šuma”, “Dječjeg vrtića Križevci” i po prvi puta ove godine DV Žabac iz Sv. Ivana Žabna i DV ” Kalnički Jaglac” iz Kalnika, a dolaskom na cilj uručeni su im prigodni pokloni dok su njihovi roditelji dobili edukativne brošure o sigurnom sudjelovanju u prometu i rješavali ispit iz poznavanja prometnih propisa.
 
Također, policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Križevci održao je info-točku na temu sigurnog sudjelovanja djece, pješaka, biciklista, mopedista i motociklista u prometu, mladih vozača, poštivanja ograničenja brzine kretanja vozila, upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela kojom prilikom su dijeljeni informativni letci i promidžbeni materijal.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila