U Kunovcu i Koprivnici održane info točke o sigurnom sudjelovanju u prometu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2021/12/8.12. info (1).JPG
  • Slika

U sklopu provođenja pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga te nadzora mladih vozača, policijske službenice održale su dvije info točke

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 7. prosinca 2021. godine u sklopu provođenja pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga te nadzora mladih vozača, policijske službenice Postaje prometne policije Koprivnica održale su info točke u Kunovcu i Koprivnici.

Mladi vozači upoznati su sa provođenjem pojačanog nadzora u prometu, a posebno im je skrenuta pozornost da nakon konzumacije alkoholnih pića i/ili droga ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi-službe, da zamole osobu od povjerenja koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirala opojna sredstava da upravlja vozilom odnosno da koriste institut tzv. dogovornog vozača.

Prisutnima je također skrenuta pozornost na obvezu korištenja sigurnosnog pojasa, da korištenje mobitela ili sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju, osim u slučaju hands-free uređaja, za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljeno. Kako bi prisutni mogli i svoje ukućane, prijatelje ili poznanike upozoriti na poštivanje prometnih propisa, podijeljeni su im promidžbeni materijali - brošure, kemijske olovke i blokići.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila