U prometnoj nesreći ozlijeđen vozač motocikla

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Jučer oko 18.20 sati u Križevcima, u Ulici Franje Račkog zbog nepropisnog skretanja sudarili su se osobni automobil i motocikl.

Vozač motocikla je pao i lakše je ozlijeđen.

Protiv vozača osobnog automobila pokrenut je prekršajni postupak.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Prilikom pretjecanja vozač se mora uvjeriti da je cesta ispred njega slobodna, da je razmak između njegovog vozila i vozila koje pretječe dovoljan da ne dođe do kolizije, da vozač vozila koje pretječe ne kreće u pretjecanje vozila ispred ili ne skreće ulijevo.

Vozači koji skreću trebaju pravovremenim uključivanjem pokazivača smjera o svojoj namjeri upozoriti ostale sudionike u prometu, te se moraju pogledom na cestu iza sebe uvjeriti da ih drugo vozilo ne pretječe.

Prilikom uključivanja u promet s kolnog ulaza, dvorišta, parkirališta i sličnih površina, vozač mora propustiti sva vozila koja se kreću tom cestom.

Brzinu kretanja vozila vozač mora prilagoditi svim okolnostima u vezi karakteristika i stanja prometnice, prometnih znakova, gustoći prometa, tereta koji prevozi, vremenskim prilikama, vidljivosti i događaja u neposrednoj blizini ceste, kako ne bi dolazilo do izlijetanja vozila sa ceste u zavoju ili naleta na vozilo ispred sebe.

Ne preporučujemo upravljanje vozilima nakon konzumacije alkoholnih pića. Podsjećamo da je za mlade vozače dopuštena koncentracija od 0,00 promila alkohola u organizmu, a za ostale vozače do 0,50 promila.


 



Stranica