U protekla 24 sata dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Slika /ikone/alkohol formula za nesreću.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Foto: Ilustracija

Jučer, 4. travnja, oko 10.50 sati, u Vlaislavu 23-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom BMW virovitičke registarske oznake u smjeru Koprivnice. Uslijed neprilagođene brzine vozilo je udarilo u smjerokazni stupić i sletjelo u desni odvodni kanal. Vozač je lakše ozlijeđen, a upravljao je vozilom  prije položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,60 promila te mu je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja točne koncentracije alkohola u organizmu, smješten je u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.   
 
Jučer, 4. travnja, oko 18.25 sati, u Botinovcu 49-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake u smjeru Pustakovca. Uslijed nepropisnog kretanja automobil je sletio van kolnika te udario u prilazni most. Vozaču je očitana koncentracija alkohola od 2,69 promila te mu je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja točne koncentracije alkohola u organizmu i smješten je u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja. U prometnoj nesreći je ozlijeđen 47-godišnji putnik u osobnom automobilu, kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije te će se protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću podnijeti odgovarajuća pismena.
Također, prilikom policijskog postupanja 49-godišnji vozač je omalovažavao i vrijeđao policijske službenike te će protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak.

Pisane vijesti | Promet i vozila