U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježeno osam prometnih nesreća, jedna osoba ozlijeđena

Slika /ikone/Policija4.jpg

Vozaču koji je prouzročio prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom očitana koncentracija alkohola od 1,94 promila 

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: oduzimanje prednosti prolaska (2), nepropisno kretanje (1), neprilagođena brzina kretanja (5).

U jednoj prometnoj nesreći s materijalnom štetom vozač koji je prouzročio prometnu nesreću napustio je mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak. 

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

Jučer, 14. rujna, oko 17.45 sati u Križevcima u Ulici Kalničke punte 39-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom, križevačke registarske oznake. Zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom je sletio van kolnika i udario u zemljani nasip. U prometnoj nesreći vozač je ozlijeđen, a po zaprimanju liječničke dokumentacije bit će poznata kvalifikacija ozljeda. Vozaču je očitana koncentracija alkohola od 1,94 promila te mu je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja točne koncentracije alkohola u organizmu. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.  

Oprezno u prometu
 
Uslijed kišnih oborina vidljivost je smanjena, a kolnici su mokri i skliski. Stoga sve sudionike u prometu pozivamo na oprez prilikom sudjelovanja u prometu. Kako ne bi došlo do prometnih nesreća za vrijeme kišnih oborina, vozači trebaju prilagoditi brzinu kretanja uvjetima na cesti, povećati razmak između vozila i pravovremenim uključivanjem pokazivača smjera pravovremeno upozoriti na radnje vozilom u prometu.
 
Također, vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti jer alkohol negativno utječe na vozačke sposobnosti, čime se uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

 

Pisane vijesti | Promet i vozila