U protekla 24 sata osam prometnih nesreća

Slika /ikone/policija.kc.rotirke.jpg

U protekla 24 sata zabilježena prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

Jučer, 18. prosinca, oko 15.40 sati, u Đelekovcu 56 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Renault čakovečkih registarskih oznaka. Uslijed nepropisnog kretanja pri izlasku iz raskrižja s kružnim tokom prometa u Ulicu Palih Boraca naletjela je na rubni kamen prometnog otoka, udarila u prometni znak koji se zaglavio ispod donjeg postroja vozila i nastavila kretanje po ulici te sletjela van kolnika u odvodni kanal. Prilikom slijetanja vozila došlo je do odvajanja prednjeg odbojnika koji je udario u bočnu stranu osobnog automobila Ford koprivničke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 43 – godišnji vozač. U prometnoj nesreći vozačica je lakše ozlijeđena, a upravljala je pod utjecajem alkohola od 1,73 promila. Protiv vozačice slijedi podnošenje odgovarajućih pismena.

Prometne nesreće s materijalnom štetom

Jučer, 18. prosinca, oko 6.30 sati, u Križevcima u Ulici Tadije Smičiklasa  31 – godišnji vozač pod utjecajem alkohola 0,57 promila, upravljao je osobnim automobilom VW križevačke registarske oznake u smjeru raskrižja s Ulicom branitelja Hrvatske. Dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu BMW križevačke registarske oznake kojim je iz smjera Ulice Pušća u smjeru Ulice Tadije Smičiklasa  upravljao 23 – godišnji vozač. Tom prilikom VW je udario u bočnu stranu BMW-a. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 18. prosinca, oko 6.50 sati, u Križevcima u Ulici Petra Preradovića 73 - godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel križevačke registarske oznake u smjeru raskrižja sa Trgom Svetog Florijana. Dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu VW križevačke registarske oznake kojim je iz smjera Ulice Petra Zrinskog u smjeru Zagrebačke ulice upravljao 56 – godišnji vozač. Tom prilikom Opel je prednjom stranom udario u VW. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 18. prosinca, oko 7 sati, u Štaglincu 68 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Dacia koprivničke registarske oznake u smjeru Koprivnice. Uslijed neprilagođene brzine prednjom stranom vozila udario je u stražnji dio osobnog automobila Opel koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 30 - godišnji vozač, a koji je bio zaustavljen zbog prometne situacije ispred sebe. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 18. prosinca, oko 9.10 sati, u Torčecu u Koprivničkoj ulici 42 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake te uslijed neprilagođene brzine sletjela van kolnika na travnatu površinu i udarila u betonski stup. Vozačici je naplaćena novčana kazna.
 
Jučer, 18. prosinca, oko 13.45 sati, u Križevcima u Ulici Gornje Vine 53 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Citroen križevačke registarske oznake te uslijed neprilagođene brzine sletio van kolnika u putni jarak i udario u zemljani nasip. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 18. prosinca, u 16.10 sati u Koprivnici u Ulici Braće Radića 27 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Audi koprivničke registarske oznake krećući se iz smjera Ulice Željka Selingera. Dolaskom do raskrižja te prilikom skretanja u Ulicu Stari Brežanec ne vodeći računa o položaju i smjeru kretanja vozila došlo je do kontakta prednjeg djela automobila s prednjim djelom bicikla kojim je upravljao 27 – godišnji vozač  krećući se suprotnim smjerom biciklističke staze iz smjera Radničke ceste u smjeru Sajmišta. Protiv oboje vozača bit će pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti. 
 
Jučer, 18. prosinca, oko 21.20 sati u Đurđevcu u Ulici Đure Basaričeka na parkiralištu nepoznati vozač upravljao je nepoznatim automobilom te uslijed nepropisnog kretanja unazad udario u propisno parkirani osobni automobil Ford koprivničke registarske oznake. Vozač je automobilom napustio mjesto događaja i policija za njim traga.

Pisane vijesti | Promet i vozila