U protekla 24 sata zabilježena prometna nesreća s materijalnom štetom

Slika /ikone/1 policija natpis2.jpg

Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak

Foto: Ilustracija

Prometna nesreća s materijalnom štetom
 
Jučer, 20. rujna, oko 12.30 sati, u Koprivnici 55-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake krećući se Ulicom Ivana Česmičkoga u smjeru raskrižja s Ivanjskom cestom. Dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu BMW koprivničke registarske oznake kojim je Ivanjskom cestom upravljala 29-godišnja vozačica i skretala u lijevo u Ulicu Ivana Česmičkoga. Tom prilikom Opel je udario u stražnju bočnu stranu BMW-a. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti

Poštivanje prednosti prolaska
 
Podsjećamo sve sudionike u prometu na obvezu poštivanja postavljenih prometnih znakova i semafora na raskrižjima. Zasebno ističemo nužnost poštivanja crvenog svjetla semafora i prometnog znaka „Obavezno zaustavljanje“.
Ukoliko na raskrižju nema znakova koji reguliraju pravo prvenstva prolaska, riječ je o raskrižju cesta iste važnosti na kojem je vozač dužan propustiti vozilo koje mu nailazi (dolazi) s desne strane.
Također vozač vozila koje skreće ulijevo, bez obzira da li je riječ o raskrižju ili ravnoj cesti, dužan je propustiti vozilo koje mu dolazi u susret i koje zadržava smjer svojeg kretanja ili skreće udesno.

 

Pisane vijesti | Promet i vozila