U protekla 24 sata zabilježene četiri prometne nesreće

Slika /ikone/policija sigurnost i povjerenje.JPG

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće

Foto: Ilustarcija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće.

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

U subotu, 3. listopada, oko 10.25 sati, 78 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Audi koprivničke registarske oznake krećući se iz smjera Torčeca u smjeru državne ceste broj 20. Dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu Suzuki koprivničke registarske oznake kojim je u smjeru Đelekovca upravljala 27 – godišnja vozačica. Tom prilikom došlo je do kontakta dvaju vozila te slijetanja Suzukia u odvodni kanal, udara u betonsku cijev mosta i prevrtanja na krov. U prometnoj nesreći vozačica je zadobila ozljede, čija kvalifikacija će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije te podnošenja odgovarajućih pismena.

Prometne nesreće s materijalnom štetom

U subotu, 3. listopada, oko 7.45 sati, u Koprivnici u Zagrebačkoj ulici 33 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Ford koprivničke registarske oznake u smjeru Ulice Ivana Česmičkoga. Prilikom skretanja u lijevo oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu VW koprivničke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljala 24 – godišnja vozačica. Tom prilikom došlo je do sudara dvaju automobila. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Također, oko 16 sati, u Čepelovcu u Bunarskoj ulici na parkiralištu 64 – godišnji vozač upravljao je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima G kategorije, radnim strojem – motokultivatorom za kojeg je bila prikopčana prikolica. Uslijed nepropisne vožnje unazad udario je u parkirani osobni automobil Golf koprivničke registarske oznake, kojeg je parkirao 49 – godišnji vozač. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću napustio je mjesto događaja, naknadno je pronađen te mu je očitana koncentracija alkohola od 1,65 promila i smješten je u posebne prostorije policije do otrježnjenja. Kod vozača osobnog automobila očitana je koncentracija alkohola od 0,73 promila. Protiv obojice vozača bit će pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.

Noćas, 4. listopada, oko 2.40 sati, u Đurđevcu u Ulici Stjepana Radića 20 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake. Uslijed nepropisnog kretanja osobni automobil je udario u propisno parkirani osobni automobil Opel zagrebačke registarske oznake, koji je bio parkiran uz desnu stranu kolnika. Prilikom udara, Opel zagrebačkih registarskih oznaka je odbačen unaprijed. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću upravljao je pod utjecajem alkohola od 1,73 promila te je smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila