U protekla 24 sata zabilježene četiri prometne nesreće s materijalnom štetom

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 3. siječnja oko 7.45 sati, u Križevcima 62-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom Citroen križevačke registarske oznake krećući se Zagrebačkom ulicom u smjeru semaforiziranog raskrižja s Ulicom Nikole Tesle. Dolaskom do raskrižja nije se zaustavio na znak crvenog svjetla na semaforu, već je ušao u raskrižje i sudario se s osobnim automobilom Renault križevačke registarske oznake kojim je upravljao 64-godišnji vozač, a koji se kretao Ulicom Nikole Tesle u smjeru Ulice Branitelja Hrvatske za vrijeme dok mu je na semaforu bilo upaljeno zeleno svjetlo. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 3. siječnja oko 12.20 sati, u Koprivnici 48-godišnji vozač upravljao je skupom vozila-teretni automobil Mercedes i priključno vozilo Tirsan turskih registarskih oznaka krećući se ulicom Josipa Bukovčana u smjeru Peteranske ceste. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Čarda, uslijed nepropisnog skretanja u lijevo, bočnom stranom priključnog vozila udario je u vanjsko bočno ogledalo osobnog automobila Kia koprivničke registarske oznake kojim je Ulicom Čarda u smjeru Ulice Mihovila Pavleka Miškine upravljao 67-godišnji vozač. Vozaču koji je prouzročio prometnu nesreću naplaćena je novčana kazna.
 
Jučer, 3. siječnja oko 16.10 sati, na cesti Guščerovec-Gornje Vine 28-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Citroen križevačke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine vozilom je prešla na suprotnu stranu kolnika i sudarila se s osobnim automobilom Citroen Xsara križevačke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 54-godišnji vozač, a koji je potom vozilom sletio van kolnika na travnatu površinu. Protiv vozačice će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 3. siječnja oko 23.20 sati, u Peterancu u Ulici Braće Radića 19-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Škoda koprivničke registarske oznake u smjeru Drnja. Uslijed neprilagođene brzine vozilom je udarila u smjerokazni stupić, sletjela u odvodni kanal i prevrnula se na krov. Vozačici je naplaćena novčana kazna.

Dobro je podsjetiti

Brzina je najčešći uzrok događanja prometnih nesreća

Brzina kao uzrok prometne nesreće može biti nepropisna (nepoštivanje ograničenja brzine izraženih prometnim znacima ili prometnim pravilima) ili neprilagođena (brzina kretanja vozila nije usklađena sa stanjem kolnika, s karakteristikama prometnica, s gustoćom prometa i dr.).

Svi vozači motornih vozila moraju brzinu kretanja svog vozila uskladiti s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila.                                                                 

 

Pisane vijesti | Promet i vozila