U protekla 24 sata zabilježene četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom

Slika /ikone/prometna2.jpg

Pozivamo sve vozače na dodatan oprez i poštivanje prometnih propisa kako bi se smanjio broj stradavanja osoba u prometu

Foto: Ilustracija

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
 
Jučer, 21. svibnja, oko 15.15 sati u Đurđevcu u Ulici Stjepana Radića 22-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Citroen koprivničke registarske oznake. Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu prednjim djelom vozila udario je u stražnji dio osobnog automobila Peugeot koprivničke registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljao 26-godišnji vozač, a koji je na stražnjem sjedalu prevozio 26-godišnju putnicu i djecu (2014., 2016., 2018., i 2020.) koja nisu bila vezana sigurnosnim pojasom, niti su bila smještena u sigurnosnoj sjedalici/postolju. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 26-godišnja putnica i dijete (2014.). Protiv oba vozača bit će pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti te će policijski službenici dostaviti izviješće nadležnom centru za socijalnu skrb.   
 
Jučer, 21. svibnja, oko 16 sati u Koprivnici 41-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 0,96 promila upravljao je osobnim automobilom Peugeot koprivničke registarske oznake krećući se Ulicom Ljudevita Gaja u smjeru raskrižja s Ulicom Augusta Šenoe. Dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu Hyundai koprivničke registarske oznake kojim je upravljala 40-godišnja vozačica. Tom prilikom je Hyundai prednjim djelom udario u bočnu stranu automobila Peugeot. Vozačica je ozlijeđena, a kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.  
 
Jučer, 21. svibnja, oko 21.30 sati u Koprivnici u Ulici Taraščice trinaestogodišnjakinja je upravljala biciklom bez pratnje osobe starije od 16 godina te na glavi nije imala sigurnosnu kacigu, krećući se nogostupom. Uključivanjem na kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza nije propustila sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje, odnosno osobni automobil VW koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 22-godišnji vozač u smjeru Križevačke ulice. Tom prilikom prednji dio bicikla udario je u bočnu stranu automobila te je trinaestogodišnjakinja udarila u vjetrobransko staklo i pala na kolnik. Vozačica je lakše ozlijeđena, a policijski službenici će dostaviti izviješće nadležnom centru za socijalnu skrb. 
 
Jučer, 21. svibnja, oko 21.45 sati u Virju u Kolodvorskoj ulici 77-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Daewo koprivničke registarske oznake u smjeru Molvi. Uslijed nepropisnog kretanja u neposrednoj blizini prijelaza ceste preko željezničke pruge, vozilo je zahvatilo travnatu površinu, udarilo u betonsko metalnu zaštitnu ogradu polubranika te sletjelo van kolnika u odvodni kanal i prevrnulo se na bočnu stranu. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 78-godišnja putnica u automobilu. Protiv vozačice bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 21. svibnja, oko 21.55 sati u Peterancu u Ulici braće Radić 20-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Audi koprivničke registarske oznake u smjeru Drnja. Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, udario u betonski most i sletio u putni jarak. Vozaču je naplaćena novčana kazna.
 
Jučer, 21. svibnja, oko 22.15 sati u Tremi 50-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom Fiat koprivničke registarske oznake iz smjera Lemeš Križevački. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilo je zahvatilo putnu bankinu te sletjelo van kolnika i udarilo u putni jarak. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila