U protekla 24 sata zabilježene četiri prometne nesreće u kojima su vozači upravljali pod utjecajem alkohola

Slika /ikone/alkohol formula za nesreću.jpg

Na području Policijske uprave zabilježene četiri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

Prometne nesreće s materijalnom štetom

Jučer, 15. travnja, oko 12.20 sati, u mjestu Mali Raven 45-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW križevačke registarske oznake. Uslijed nepropisnog kretanja u namjeri parkiranja vozila uz desni rub kolnika prednjim djelom udario je stražnju stranu nepropisno parkiranog osobnog automobila Toyota križevačke registarske oznake kojeg je nepropisno parkirao 58-godišnji vozač. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću vozilom je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i očitana mu je koncentracija alkohola od 2,33 promila te mu je vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja točne koncentracije alkohola u organizmu u vrijeme počinjenja prometne nesreće. Protiv obojice će biti pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.
 
Jučer, 15. travnja, oko 18.50 sati, u Koprivnici u Opatičkoj ulici 40-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake te prilikom vožnje unazad stražnjim djelom vozila je udarila u parkirani osobni automobil Ford njemačke registarske oznake. Nakon što je prouzročila prometnu nesreću vozačica je vozilom napustila mjesto događaja te je naknadno pronađena i očitana joj je koncentracija alkohola od 1,36 promila. Protiv vozačice će biti pokrenut prekršajni postupak.   
 
Jučer, 15. travnja, oko 19.15 sati, u Koprivnici u Ulici kneza Branimira 47-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Audi koprivničke registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 1,97 promila, za vrijeme zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije i za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola. Prilikom nepropisnog pretjecanja osobnog automobila Audi koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 20-godišnji vozač došlo je do kontakta bočnih strana automobila. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću je uhićen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 15. travnja, oko 20.30 sati, u Koprivničkim Bregima u Vinogradskoj ulici 49-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,60 promila upravljao je osobnim automobilom Smart bjelovarske registarske oznake u smjeru Glogovca. Uslijed nepropisnog kretanja automobil je prešao na suprotnu stranu kolnika, udario u metalnu zaštitnu ogradu te sletio u odvodni kanal. Vozač je uhićen je i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila