U protekla 24 sata zabilježene dvije prometne nesreće s materijalnom štetom

Slika /ikone/bljeskalica.auto.kc.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 15. srpnja, oko 12.25 sati, u mjestu Gornja Rijeka u Novoselskoj ulici 68 – godišnji vozač upravljao je neregistriranim traktorom Ferguson za kojeg je bio prikopčan stroj za okretanje sijena. Prilikom mimoilaženja s osobnim automobilom Hyundai križevačke registarske oznake, kojim je upravljao 35 – godišnji vozač, priključno vozilo je udarilo u osobni automobil. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 15. srpnja, oko 15.45 sati, u Križevcima u Ulici Petra Preradovića 45 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom VW Passat križevačke registarske oznake. Prilikom nepropisnog parkiranja stražnjom stranom vozila udarila je u prednji dio propisno parkirani osobni automobil Golf varaždinske registarske oznake. Vozačica koja je prouzročila prometnu nesreću bila je pod utjecajem alkohola od 0,74 promila i protiv nje će biti pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti
 
Oprez prilikom uključivanja u promet i vršenja radnji vozilom u prometu

Prilikom uključivanja vozilima s parkirališta, kolnih ulaza, garaža ili sličnih površina u promet na cesti potrebno je propustiti sva vozila i pješake koja se kreću cestom na koju se vozač uključuje.
Prilikom vršenja radnji vozilom u prometu kao što su vožnja unatrag, skretanje, okretanje, uključivanje u promet, pretjecanje, mimoilaženje, obilaženje i druge radnje, vozač je dužan uvjeriti se da radnju može izvršiti bez opasnosti po ostale sudionike u prometu ili imovinu (kao što su to parkirana vozila), pri čemu je posebno dužan voditi računa o položaju, brzini i smjeru kretanja vozila.

 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila