U protekla 24 sata zabilježene tri prometne nesreće

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.     
 
Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom
 
Jučer, 21. veljače, oko 14.35 sati u Križevcima u Ulici Franje Markovića 54-godišnji vozač upravljao je osobni automobilom VW križevačke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine prednjim djelom vozila je udario u stražnji dio osobnog automobila BMW križevačke registarske oznake, kojim je upravljao 31-godišnji vozač, a koji je bio zaustavljen zbog prometne situacije ispred sebe. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću napustio je mjesto događaja te je naknadno pronađen i očitana mu je koncentracija alkohola od 2,51 promila. Vozač je lakše ozlijeđen, uhićen je i smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 21. veljače, oko 12.30 sati u Đurđevcu u Ulici Grada Vukovara 80-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Mitsubishi koprivničke registarske oznake u smjeru Virja. Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu prednjim djelom vozila je udario u stražnji dio osobnog automobila Dacia zagrebačke registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljala 56-godišnja vozačica, koja je usporavala brzinu kretanja radi skretanja udesno na parkiralište. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 21. veljače, oko 16.20 sati na cesti Botovo-Gotalovo 38-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom Daewoo koprivničke registarske oznake u smjeru Gotalova. Prilikom nepropisnog pretjecanja teretnog vozila Peugeot koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 34-godišnji vozač te prilikom vračanja u svoju prometnu traku nije brzinu kretanja vozila prilagodio osobinama i stanju ceste uslijed čega je došlo do zanošenja i slijetanja vozila u desno i udara prednjim dijelom vozila u metalnu zaštitnu ogradu mosta preko rijeke Drave. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja te se naknadno zaustavio u Gotalovu. Vozač je bio pod vidnim utjecajem alkohola, odbio je alkotestiranje te je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila