U protekla 24 sata zabilježene tri prometne nesreće s materijalnom štetom

Slika /ikone/1 policija natpis2.jpg

U protekla 24 sata zabilježene tri prometne nesreće s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata zabilježene tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 31. siječnja, oko 8.20 sati, na cesti Sveti Ivan Žabno-Bukovje križevačko 33-godišnji vozač upravljao je teretnim vozilom Renault zagrebačke registarske oznake u smjeru Bukovja Križevačkog. Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu prednjim djelom vozila je udario u stražnji dio osobnog automobila BMW križevačke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 62-godišnji vozač. Nakon sudara BMW je odbačen unaprijed te je udario u stražnji dio osobnog automobila Fiat križevačke registarske oznake kojim je upravljao 70-godišnji vozač. Vozaču koji je prouzročio prometnu nesreću naplaćena je novčana kazna.
 
Jučer, 31. siječnja, oko 16 sati, u mjestu Velika Mučna 27-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW križevačke registarske oznake u smjeru Sokolovca. Prilikom nepropisnog pretjecanja nepoznatog teretnog vozila i izbjegavanja sudara s osobnim automobilom Škoda koprivničke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljala 20-godišnja vozačica, VW je sletio van kolnika u odvodni kanal. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 31. siječnja, oko 21.10 sati, na cesti Plavšinac – Vlaislav 34-godišnji državljanin Srbije upravljao je osobnim automobilom Audi austrijske registarske oznake u smjeru Vlaislava. Uslijed neprilagođene brzine vozilom je prešao na suprotnu stranu kolnika i sletio u odvodni kanal. U istom trenutku iza  Audia kretao se osobni automobil BMW srpske registarske oznake kojim je upravljao 29-godišnji državljanin Srbije koji je uslijed neprilagođene brzine prešao na suprotnu stranu kolnika, sletio van kolnika, prevrnuo se na krov te udario u smjerokazni stupić i osobni automobil Audi. Obojici vozača naplaćene su novčane kazne.

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu!
 
Apeliramo na vozače motornih vozila da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na kolniku i uvjetima vidljivosti kako ne bi dolazilo do slijetanja vozila van kolnika.
 
Nadalje, vozač koji namjerava pretjecati mora se uvjeriti da time neće omesti normalan tok prometa, da karakteristike ceste omogućuju dobru preglednost i da na cesti ima dovoljno prostora da izvrši pretjecanje i sigurno se vrati u svoju prometnu traku.

Ne smije se pretjecati drugo vozilo ispred i u zavoju, prijevoju ili mostu koji onemogućuju dobru preglednost ceste.
Također ne smiju se pretjecati vozila koja se približavaju obilježenom pješačkom prijelazu ili kada se približava raskrižju. 
 
 

 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila