U protekla 24 sata zabilježeno 10 prometnih nesreća, dvije osobe su ozlijeđene

Slika /ikone/policija05.jpg

U protekla 24 sata zabilježene dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
 
Jučer, 23. prosinca oko 17.30 sati, u Koprivničkim Bregima u Ulici Mihovila Pavleka Miškine 43-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake. Zbog neprilagođene brzine vozač je vozilom sletio van kolnika u odvodni kanal. U prometnoj nesreći 12-godišnje dijete u automobilu zadobilo je lakše ozljede, a protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.  
 
Jučer, 23. prosinca oko 16.50 sati u Kloštru Podravskom u Ulici Matije Gupca 26-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Mazda koprivničke registarske oznake. Prilikom nepropisnog pretjecanja automobil je udario u traktor IMT koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 52-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,02 promila. U prometnoj nesreći vozač traktora zadobio je teške tjelesne ozljede te je prevezen u Opću bolnicu Koprivnica. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 26-godišnjaka bit će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.  
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 23. prosinca oko 10.55 sati, u Koprivnici 44-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Mitsubishi koprivničke registarske oznake krećući se Trgom dr. Tomislava Bardeka. Dolaskom do raskrižja s kružnim tokom prometa s Ulicom braće Radića zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu udario je u osobni automobil Audi koprivničke registarske oznake, kojim je upravljala 47-godišnja vozačica. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 23. prosinca oko 11.53 sati u Poljani Križevačkoj 19-godišnji vozač upravljao je neregistriranim radnim strojem Kubota. Prilikom okretanja na kolniku došlo je do kontakta radnog stroja i osobnog automobila VW koprivničke registarske oznake, kojim je upravljao 37-godišnji vozač u smjeru Križevaca. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 23. prosinca oko 14.20 sati u Štaglincu 73-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake. Uslijed nepropisnog skretanja u lijevo oduzela je prednost prolaska osobnom automobilu VW koprivničke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljala 32-godišnja vozačica. Tom prilikom došlo je do sudara vozila. Protiv vozačice koja je prouzročila prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 23. prosinca oko 15.40 sati u Križevcima u Ulici Nikole Tesle 25-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Bmw križevačke registarske oznake. Zbog neprilagođene brzine vozilom je udario u osobni automobil Škoda koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 35-godišnji vozač, a koji je bio zaustavljen radi prometne situacije ispred sebe. Vozaču koji je prouzročio prometnu nesreću naplaćena je novčana kazna.
 
Jučer, 23. prosinca oko 17.25 sati na otvorenoj cesti Kalinovac – Budančevica 38-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Kia koprivničke registarske oznake. Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu udarila je u osobni automobil Alfa Romeo bjelovarske registarske oznake, kojim je upravljao 35-godišnji vozač koji je usporavao kretanje zbog prometne situacije ispred sebe. Protiv vozačice koja je prouzročila prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 23. prosinca oko 17.30 sati na otvorenoj cesti Budančevica - Kalinovac 52-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 0,68 promila upravljao je osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake. Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu udarila je u osobni automobil Ford koprivničke registarske oznake, kojim je upravljala 45-godišnja vozačica koja je usporavala kretanje zbog prometne situacije ispred sebe. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 23. prosinca oko 20.45 sati, na cesti Veliki Raven - Tkalec 22-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Škoda križevačke registarske oznake. Zbog neprilagođene brzine vozač je vozilom sletio van kolnika u putni jarak. Vozaču je naplaćena novčana kazna.
 
Jučer, 23. prosinca oko 23.35 sati u Koprivnici u Potočnoj ulici, u nadzoru cestovnog prometa zatečen je 29-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,60 promila upravljao osobnim automobilom Audi koprivničke registarske oznake. Tom prilikom nije postupio po naredbama policijskih službenika izraženih pomoću svjetlosnih i zvučnih signala da zaustavi vozilo, već je bez zaustavljanja nastavio kretanje te je uslijed nepropisnog obilaženja automobilom udario u policijsko vozilo. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću nastavio je kretanje te je naknadno zaustavljen. Vozač je smješten je u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja, a policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila