U protekla 24 sata zabilježeno pet prometnih nesreća

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Jučer, 9. prosinca, oko 11.30 sati, u Bukovju Križevačkom 29-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Renault križevačke registarske oznake u smjeru Cubinca. Uslijed neprilagođene brzine kretanja automobil je sletio van kolnika u putni jarak. Vozačica je zadobila lakše ozljede i protiv nje bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 9. prosinca, oko 16.45 sati, u Koprivnici u Križevačkoj ulici 66-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Ford koprivničke registarske oznake. Tom prilikom nije se približavala sigurnosnom brzinom pješačkom prijelazu te je na pješačkom prijelazu prednjim djelom vozila udarila u dvije 19 – godišnje pješakinje. U prometnoj nesreći pješakinje su ozlijeđene, a kvalifikacija njihovih ozljeda bit će poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Jučer, 9. prosinca, oko 16.45 sati, u Svetom Ivanu Žabnom u Zagrebačkoj ulici 37-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,61 promil upravljao je osobnim automobilom Renault križevačke registarske oznake u smjeru Škrinjara. Uslijed nepropisnog kretanja automobil je sletio van kolnika u putni jarak, udario u prometni znak i zemljani kolni ulaz. Vozač je ozlijeđen, a kvalifikacija ozljeda bit će poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije i protiv njega bit će pokrenut prekršajni postupak.

Prometne nesreće s materijalnom štetom

Jučer, 9. prosinca, oko 10.30 sati, na otvorenom djelu ceste Sokolovac – Carevdar 37-godišnji vozač upravljao je skupom vozila – teretni automobil Daf i priključno vozilo Schmitz varaždinskih registarskih oznaka. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilo je sletjelo van kolnika i udarilo u smjerokazni stupić. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 9. prosinca, oko 17.05 sati, u Koprivnici 26-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW zagrebačke registarske oznake krećući se Potočnom ulicom. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Ivana Mažuranića oduzeo je prednost prolaska teretnom automobilu VW koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 59-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 0,61 promil. Tom prilikom došlo je do sudara dvaju automobila, a protiv oba vozača bit će pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila