U protekla 24 sata zabilježeno pet prometnih nesreća

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe ozlijeđene i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Izdvajamo

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe ozlijeđene i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Izdvajamo:
 
Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
 
Jučer, 16. prosinca, oko 7.45 sati, na cesti Carevdar-Kloštar Vojakovački 77-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel zagrebačke registarske oznake te nije koristio sigurnosni pojas. Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je sletio van kolnika na oranicu gdje je došlo do višestrukog prevrtanja vozila.  Vozač i 77-godišnja putnica su zadobili ozljede. Kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije, a policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.  
 
Jučer, 16. prosinca, oko 16 sati, u Peterancu 28-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Peugeot koprivničke registarske oznake. Prilikom nepropisnog uključivanja u promet s kolnog ulaza vožnjom unaprijed nije propustio 15-godišnjeg pješaka koji se nepropisno kretao uz desni rub kolnika, iako na tom djelu postoji pješačka staza. Tom prilikom vozač je vozilom udario u tijelo pješaka, koji je pao na kolnik i zadobio laku tjelesnu ozljedu. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen. Protiv obojice sudionika prometne nesreće će biti pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti te obavijest nadležnom centru za socijalnu skrb.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 16. prosinca, oko 12.40 sati, u mjestu Velika Mučna 69-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW Polo križevačke registarske oznake u smjeru Sokolovca. Prilikom nepropisnog prestrojavanja u drugu traku bočnom stranom vozila udario je u osobni automobil Alfa Romeo križevačke registarske oznake kojim je upravljao 48-godišnji vozač. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 16. prosinca, oko 15.10 sati u Koprivnici u Ulici Josipa Vargovića 20-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake te prilikom nepropisnog uključivanja u promet s parkirališnog mjesta uz desni rub kolnika, vozilom je udarila u propisno parkirani osobni automobil Audi koprivničke registarske oznake. Vozačica je napustila mjesto događaja te je naknadno pronađena i protiv nje će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Ponovno podsjećamo sve sudionike u prometu na nužnost poštivanja prednosti prolaska, prilagođavanje brzine kretanja vozila stanju i karakteristikama kolnika te frekvenciji prometa i vremenskim uvjetima, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilan prijevoz djece u vozilima. Korištenje mobitela ili sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju, osim u slučaju hands-free uređaja, za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljeno. Na vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima na cesti. Za poseban oprez molimo vozače starije životne dobi i mlade vozače.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila