U protekla 24 sata zabilježeno pet prometnih nesreća

Slika /ikone/policija natpis4.JPG

U protekla 24 sata na području policijske uprave zabilježene su dvije promete nesreće s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
 
Jučer, 12. veljače, oko 9.10 sati, u Kalinovcu 20-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 0,52 promila upravljao je osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake krećući se iz smjera Budrovca u smjeru Kolodvorske ulice. Dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu VW koprivničke registarske oznake kojim je iz smjera Budančevice upravljala 25-godišnja vozačica. Tom prilikom došlo je do sudara dvaju vozila. Oboje vozača su ozlijeđeni, a kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.
 
Jučer, 12. veljače, oko 17.45 sati, u Ferdinandovcu u Ulici Grgura Karlovčana 24- godišnja vozačica pod utjecajem alkohola od 1,56 promila upravljala je osobnim automobilom u smjeru Dravske ulice. Uslijed neprilagođene brzine kretanja automobil je sletio van kolnika, udario u drveno-betonski nosač električnih vodova (banderu) te se nastavio nekontrolirano kretati po prilaznom mostu i udario u stablo bora gdje se zaustavio. U prometnoj nesreći vozačica je lakše ozlijeđena, smještena je u posebne prostorije policije do otriježnjenja i protiv nje će bit pokrenut prekršajni postupak.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 12. veljače, oko 12.10 sati, u Novigradu Podravskom u Virovskoj ulici 19-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake. Uslijed nepropisnog kretanja bočnim djelom vozila udarila je u bočni dio osobnog automobila BMW koprivničke registarske oznake kojim je upravljala 48-godišnja vozačica, a koji se nalazio na lijevoj prometnoj traci u punoj fazi pretjecanja Renaulta. Protiv vozačice koja je prouzročila prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 12. veljače, oko 14.30 sati, na cesti Križevci-Majurec nepoznati vozač upravljao je teretnim automobilom zagrebačke registarske oznake. Uslijed nepropisnog pretjecanja vozila ispred sebe bočnom stranom vozila udario je u bočno ogledalo osobnog automobila Opel križevačke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 22-godišnji vozač. Tom prilikom Opel je u kočenju s kotačima zahvatio desnu putnu bankinu i putni jarak te udario u smjerokazni stupić. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću napustio je mjesto događaja i policija za njim traga.
 
Jučer, 12. veljače, oko 21.25 sati, u Koprivnici u Ulici Miklinovec 58-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2,26 promila upravljao je osobnim automobilom Hyundai koprivničke registarske oznake u smjeru Ulice Braće Radić. Prilikom nepropisnog kretanja vanjskim osvrtnim ogledalom udario je u vanjsko osvrtno ogledalo osobnog automobila VW koprivničke registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 21-godišnja vozačica. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega bit će pokrenut prekršajni postupak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila