U protekla 24 sata zabilježeno pet prometnih nesreća

Slika /ikone/1policija natpis.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom
 
Jučer, 7. svibnja oko 9.40 sati, na Kalniku 18-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW zagrebačke registarske oznake, krećući se Starogradskom ulicom u smjeru četverokrakog raskrižja. Dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu Renault križevačke registarske oznake kojim je upravljao 71-godišnji vozač. Tom prilikom došlo je do sudara dvaju vozila. U prometnoj nesreći 18-godišnji vozač lakše je ozlijeđen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 7. svibnja oko 6.25 sati, na otvorenoj cesti Plavšinac – Vlaislav  20-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine automobil je sletio van kolnika u odvodni kanal gdje se odbio te prevrnuo na krov. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 7. svibnja, oko 10.20 sati, u Koprivnici u Kolodvorskoj ulici na parkiralištu 70-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobil Mercedes koprivničke registarske oznake. Prilikom nepropisnog kretanja vanjskim osvrtnim ogledalom udarila je u vanjsko osvrtno ogledalo parkiranog osobnog automobila Renault križevačke registarske oznake. Vozačici je naplaćena novčana kazna.

Jučer, 7. svibnja, oko 15.10 sati, na otvorenom djelu ceste Sveti Ivan Žabno – Novi Glog 38-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Škoda zagrebačke registarske oznake. Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu prednjom stranom vozila je udarila u stražnju stranu osobnog automobila VW zagrebačke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 35-godišnji vozač koji je bio zaustavljen radi prometne situacije ispred sebe. Nakon čega je došlo do odbacivanja automobila VW unaprijed i udara u stražnji dio osobnog automobila BMW zagrebačke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 18-godišnji vozač koji je bio zaustavljen radi prometne situacije ispred sebe. Protiv vozačice koja je prouzročila prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 7. svibnja, oko 21 sat, na cesti Vrbovec – Križevci 52-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,82 promila upravljao je osobnim automobilom Ford zagrebačke registarske oznake krećući se kolničkom trakom namijenjenom za promet iz suprotnog smjera. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilo je udarilo u privremeno razdvajajuću ogradu na kolniku. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila