U protekla 24 sata zabilježeno sedam prometnih nesreća u kojima su dvije osobe ozlijeđene

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojim su dvije osobe ozlijeđene i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojim su dvije osobe ozlijeđene i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.   
 
Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
 
Jučer, 29. rujna oko 15.40 sati, u Reki u Ulici Stjepana Radića 46-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom Peugeot zagrebačke registarske oznake u smjeru Koprivnice. Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu udario je u osobni automobil Seat bjelovarske registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljao 46-godišnji vozač. Prilikom sudara osobni automobil Seat je odbačen van kolnika te je udario u reklamni pano i dvorišnu ogradu. Vozač Seata je lakše ozlijeđen, dok će protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 29. rujna oko 22.35 sati, u Carevdaru 31-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 1,52 promila. Zbog neprilagođene brzine vozilom je sletio van kolnika, udario u betonski prilazni most i betonski stup javne rasvjete te se vratio na kolnik. U prometnoj nesreći vozač je ozlijeđen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 29. rujna oko 8 sati, u Koprivnici u Marovskoj ulici 36-godišnja vozačica je upravljala osobnim automobilom BMW koprivničke registarske oznake. Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu vozilom je udarila u osobni automobil Opel koprivničke registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljala 34-godišnja vozačica. Protiv vozačice koja je prouzročila prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 29. rujna oko 10 sati, u Križevcima u Ulici Mojsija Baltića 25-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom Fiat križevačke registarske oznake. Zbog neprilagođene brzine vozilom je udario u stražnji dio teretnog automobila Peugeot koprivničke registarske oznake, kojim je upravljao 45-godišnji vozač, a koji je bio zaustavljen na kolniku. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 29. rujna oko 10.30 sati, u Koprivnici na Trgu Podravskih Heroja 38-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom Toyota koprivničke registarske oznake. Zbog nepropisnog obilaženja osobnog automobila Fiat koprivničke registarske oznake, kojeg je nepropisno parkirala 40-godišnja vozačica udario je u automobil Fiat. Oboje vozača su sankcionirani u domeni njihove prekršajne odgovornosti. 
 
Jučer, 29. rujna oko 11.20 sati, u Novigradu Podravskom u Virovskoj ulici 60-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake. Zbog neprilagođene brzine vozilom je prešao na suprotnu stranu kolnika i sudario se sa skupom vozila-teretno vozilo Man i priključno vozilo Schwarzmuller kutinske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 44-godišnji vozač. Vozaču koji je prouzročio prometnu nesreću je naplaćena novčana kazna.
 
Jučer, 29. rujna oko 17.50 sati, u Đurđevcu u Ulici Grada Vukovara 61-godišnji vozač je upravljao teretnim automobilom Man pulske registarske oznake. Zbog nepropisnog pretjecanja drugog vozila u trenutku kada ga je pretjecao osobni automobil Kia zagrebačke registarske oznake, kojim je upravljao 34-godišnji vozač. Tom prilikom došlo je do kontakta dvaju vozila te je vozač koji je prouzročio prometnu nesreću vozilom napustio mjesto događaja. Naknadno je pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu
 
Sve vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti jer alkohol negativno utječe na vozačke sposobnosti, čime se  uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima. Za poseban oprez i poštivanje svih prometnih propisa zasebno molimo mlade vozače.

Sve vozače motornih vozila pozivamo na poštivanje ograničenja brzine kretanja vozila izražene prometnim znakovima i pravilima. Ujedno, sve vozače podsjećamo da moraju brzinu kretanja vozila prilagoditi stanju i osobinama prometnice, postavljenim prometnim znakovima, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti odnosno da sukladno uvjetima na kolniku smanje brzinu kretanja svog vozila.

 

Pisane vijesti | Promet i vozila