U protekla 24 sata zabilježeno šest prometnih nesreća

Slika /ikone/policija.kc.rotirke.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom
 
Jučer, 26. svibnja, oko 22.10 sati, na otvorenom djelu ceste Virje – Molve 31-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine udario je u tehnički neispravni bicikl kojim je u istom smjeru upravljao 33-godišnji vozač koji nije bio označen reflektirajućom materijom. Vozač bicikla napustio je mjesto događaja, naknadno je pronađen i očitana mu je koncentracija alkohola od 1,11 promila te je lakše ozlijeđen. Protiv oba vozača bit će pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti. 
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 26. svibnja, oko 11.25 sati, u Križevcima u Ulici Petra Zrinskog 38-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel križevačke registarske oznake u smjeru raskrižja s Koprivničkom ulicom. Dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu KIA križevačke registarske oznake kojim je upravljao 59-godišnji vozač. Tom prilikom došlo je do sudara dvaju automobila. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak. 

Jučer, 26. svibnja, oko 15 sati, u Koprivničkim Bregima u Ulici Matije Gupca 68-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Daeewo koprivničke registarske oznake. Uslijed nepropisnog mimoilaženja s osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljala 26-godišnja vozačica, došlo je do udara bočnih ogledala. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 26. svibnja, oko 15.10 sati, u Koprivnici u Ulici dr. Nikole Sertića 52-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake te prilikom skretanja u Ulicu Zvirišće udario je u prometni znak. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja, naknadno je pronađen te mu je očitana koncentracija alkohola od 2,46 promila, smješten je u posebne prostorije policije do otriježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 26. svibnja, oko 17 sati, u Kalniku u Starogradskoj ulici 72-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Subaru križevačke registarske oznake. Dolaskom do četverokrakog raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu Mercedes zagrebačke registarske oznake kojim je upravljao 24-godišnji vozač iz smjera mjesta Šopron. Tom prilikom došlo je do sudara dvaju automobila. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak. 

Jučer, 26. svibnja, oko 19.40 sati, u Koprivnici u Zagrebačkoj ulici 45-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,37 promila upravljao je osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake. Dolaskom do raskrižja s Vinogradskom ulicom uslijed skretanja prešao je na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera te udario u bočnu stranu osobnog automobila Toyota koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 26-godišnji vozač, a koji je bio zaustavljen zbog prometne situacije ispred sebe. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću je smješten u posebne prostorije policije do otriježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Pisane vijesti | Promet i vozila