U protekla 24 sata zabilježeno šest prometnih nesreća

Slika /ikone/1policija natpis.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Jučer, 31. srpnja, oko 9.15 sati, u Križevcima u Ulici Dragutina Renarića 57-godišnji vozač upravljao je biciklom Epple pod utjecajem alkohola od 2,20 promila, krećući se nizbrdo u smjeru Koprivničke ulice. Uslijed neprilagođene brzine vozač je pao s bicikla na kolnik.  U prometnoj nesreći vozač je ozlijeđen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.   
 
Jučer, 31. srpnja, oko 11.55 sati, u Koprivnici u Ulici Ivana Česmičkog 62-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Citroen mađarske registarske oznake u smjeru raskrižja s Pavelinskom ulicom. Dolaskom do raskrižja oduzela je prednost prolaska osobnom automobilu Audi koprivničke registarske oznake kojim je iz smjera ulice Gornji Banovec upravljala 21-godišnja vozačica. Tom prilikom došlo je do sudara dvaju automobila. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 38-godišnja putnica u osobnom automobilu Citroen. Vozačici koja je prouzročila prometnu nesreću naplaćena je novčana kazna. 
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 31. srpnja, oko 9.20 sati, na cesti Hampovica-Šemovci 28-godišnji vozač upravljao je teretni automobilom Ford zagrebačke registarske oznake. Prilikom nepropisne vožnje u nazad vozilom je udario u prednji dio osobnog automobila Mercedes koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 48-godišnji vozač. Vozaču koji je prouzročio prometnu nesreću naplaćena je novčana kazna.
 
Jučer, 31. srpnja, oko 10.16 sati, u Koprivnici u Ulici Ivana Mažuranića 43-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Ford njemačke registarske oznake u smjeru raskrižja s Potočnom ulicom. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilom je sletio van kolnika te udario u prometni znak. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen. Vozaču je očitana koncentracija alkohola od 0,69 promila i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 31. srpnja, oko 13.35 sati, u Velikom Otoku 46-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Renault čakovečke registarske oznake u smjeru raskrižja sa županijskom cestom. Dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska teretnom automobilu Man varaždinske registarske oznake kojim je upravljao 46-godišnji vozač, a koji se kretao županijskom cestom Đelekovec-Veliki Otok. Tom prilikom teretni automobil je prednjom stranom udario u bočnu stranu osobnog automobila.  Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 31. srpnja, oko 14.25 sati, u Finčevcu 63-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW varaždinske registarske oznake u smjeru Svetog Petra Orehovca. Prilikom nepropisnog kretanja vanjskim osvrtnim ogledalom udario je u vanjsko osvrtno ogledalo osobnog automobila Opel koprivničke registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 35-godišnji vozač. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Pisane vijesti | Promet i vozila