U protekla 24 sata zabilježeno šest prometnih nesreća

Slika /ikone/1policija natpis.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
 
Jučer, 20. svibnja, oko 14 sati, u Koprivničkim Bregima u Ulici kralja Tomislava 8-godišnje dijete upravljalo je biciklom krećući se nogostupom. Uslijed nepropisnog uključivanja na kolnikom došlo do kontakta sa stražnjim djelom skupa vozila-teretni automobil Kogel i priključno vozilo Mercedes koprivničkih registarskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji vozač koji je bez zaustavljanja nastavio kretanje te je naknadno pronađen. Dijete je palo na tlo i zadobilo lakše ozljede. Policijski službenici će dostaviti izviješće nadležnom centru za socijalnu skrb. 
 
Jučer, 20. svibnja, oko 14.30 sati, u mjestu Jarčani 29-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom VW bjelovarske registarske oznake u smjeru Donje Glogovnice. Uslijed neprilagođene brzine kretanja automobil je sletio van kolnika te udario u betonski stup javne rasvjete te se prevrnulo na krov. Vozačica je ozlijeđena, a kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije. Protiv vozačice će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 20. svibnja, oko 18.30 sati, u Drnju u Ulici Pemija 40-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom Mercedes zagrebačke registarske oznake u smjeru Peteranca. Prilikom skretanja u lijevo na kolni ulaz oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu Opel koprivničke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljala 21-godišnja vozačica. Tom prilikom teretni automobil je prednjom stranom udario u bočnu stranu osobnog automobila te je Opel od siline udarca odbačen u odvodni kanal. Vozačica je lakše ozlijeđena, a protiv 40-godišnjeg vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.  
 
Jučer, 20. svibnja, oko 19.15 sati, u Majurcu 22-godišnji vozač parkirao je osobni automobil Peugeot križevačke registarske oznake te nije poduzeo sve mjere kojima se sprečava da vozilo samo krene s kolnog ulaza prema kolniku gdje je u tom trenutku 29-godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom Suzuki riječke registarske oznake u smjeru Koprivnice. Prilikom izbjegavanja sudara vozačica je vozilom sletjela van kolnika u putni jarak, vozilo je udarilo u zemljani nasip te se prevrnulo na bočnu stranu. Također, Peugeot je sletio van kolnika u putni jarak udarivši u zemljani nasip. U prometnoj nesreći ozlijeđena je vozačica i 29-godišnji putnik u osobnom automobilu Suzuki, a kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.  
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 20. svibnja, oko 14.50 sati, u Koprivnici u Ulici Taraščice 21-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Opel virovitičke registarske oznake. Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je prešla na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera te bočnim djelom udarila prednji dio osobnog automobila VW koprivničke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 42-godišnji vozač.  Vozačici je naplaćena novčana kazna.
 
Danas, 21. svibnja, oko 2.45 sati, u Koprivnici 18-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Mini koprivničke registarske oznake krećući se Ulicom Ante Starčevića u smjeru raskrižja s Ivanjskom ulicom. Dolaskom do raskrižja vozilom je ušao u zabranjeni smjer jednosmjerne ceste te je uslijed nepropisnog kretanja unazad sišao s kolnika te podvozjem nasjeo na rub kolnika. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila