U protekla 24 sata zabilježeno šest prometnih nesreća, u tri nesreće tri osobe ozlijeđene

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri s materijalnom štetom.  
 
Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
 
Jučer, 17. ožujka, oko 16 sati u Ivancu Križevačkom 18-godišnji vozač je upravljao teretnim automobilom VW križevačke registarske oznake. Dolaskom do raskrižja sa županijskom cestom oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu Golf križevačke registarske oznake kojim je upravljala 29-godišnja vozačica. Tom prilikom Golf je udario u bočnu stranu teretnog automobila, a vozačica je lakše ozlijeđena. Protiv vozača teretnog vozila će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 17. ožujka, oko 16.40 sati u Koprivnici 18-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom Golf koprivničke registarske oznake u smjeru raskrižja s Ulicom Đure Basaričeka. Dolaskom do raskrižja s kružnim tokom prometa ušao je u raskrižje i oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu Škoda koprivničke registarske oznake kojim je upravljala 25-godišnja vozačica, koja se već nalazila u raskrižju kružnog toka prometa krećući se u smjeru Križevačke ulice. Nakon sudara dvaju vozila, Škoda je sletjela van kolnika na zelenu površinu. Vozačica je lakše ozlijeđena, a protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 17. ožujka, oko 17 sati u Križevcima u Ulici Dragutina Renarića 35-godišnja vozačica je upravljala osobnim automobilom Mazda križevačke registarske oznake u smjeru raskrižja s Ulicom Marijana Detonija. Dolaskom do raskrižja oduzela je prednost prolaska osobnom automobilu Renault križevačke registarske oznake kojim je upravljao 47-godišnji vozač. Tom prilikom došlo je do sudara dvaju vozila, a 47-godišnji vozač je lakše ozlijeđen. Protiv vozačice koja je prouzročila prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 17. ožujka, oko 12 sati u Križevcima u Ulici Nikole Tesle 28-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom Audi križevačke registarske oznake. Prilikom nepropisnog skretanja u desno udario je u betonski rubnjak. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 17. ožujka, oko 15.25 sati u Križevcima u Ulici Nikole Tesle 76-godišnja vozačica je upravljala osobnim automobilom Hyundai križevačke registarske oznake u smjeru raskrižja. Dolaskom do raskrižja oduzela je prednost prolaska osobnom automobilu Peugeot zagrebačke registarske oznake kojim je upravljala 36-godišnja vozačica te je Hyundai udario u bočnu stranu Peugeota. Protiv vozačice koja je prouzročila prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 17. ožujka, oko 18.20 sati u Virju u Šemovačkoj ulici 40-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom Golf bjelovarske registarske oznake u smjeru Ulice Mitrovica. Tom prilikom iz dvorišta je istrčao pas te je došlo do kontakta vozila i psa. Protiv 44-godišnjeg vlasnika psa će biti pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti

Poštivanje prednosti prolaska
 
Podsjećamo sve sudionike u prometu na obvezu poštivanja postavljenih prometnih znakova i semafora na raskrižjima.
Ukoliko na raskrižju nema znakova koji reguliraju pravo prvenstva prolaska, riječ je o raskrižju cesta iste važnosti na kojem je vozač dužan propustiti vozilo koje mu nailazi (dolazi) s desne strane.
Također vozač vozila koje skreće ulijevo, bez obzira da li je riječ o raskrižju ili ravnoj cesti, dužan je propustiti vozilo koje mu dolazi u susret i koje zadržava smjer svojeg kretanja ili skreće udesno.

 

Pisane vijesti | Promet i vozila