U tri prometne nesreće ozlijeđeno dvoje vozača osobnih automobila

Slika PU_KK/Vijesti/VoziloRotacija2.JPG

Foto: Ilustracija

Jučer su, 6. kolovoza, na području policijske uprave zabilježene dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe ozlijeđene, te prometna nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama zabilježene su na državnim cestama broj 2 i 43.

Jučer oko 8.15 sati između Hampovice i Rakitnice zbog nepropisnog kretanja  osobni automobil je sletio u putni jarak, potom se odbio na kolnik i sudario s teretnim automobilom i priključnim vozilom. Vozač osobnog automobila teže je ozlijeđen.

Potom, oko 15.05 sati između Virja i Đurđevca zbog nepropisnog kretanja  osobni automobil je sletio u putni jarak. Vozačica je ozlijeđena.

Prometna nesreća s materijalnom štetom zabilježena je u Koprivnici. Oko 22.20 sati na Trgu Eugena Kumičića zbog nepropisnog kretanja osobni automobil je udario u parkirani automobil.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Sve sudionike u prometu molimo za povećan oprez, poštivanje prometnih pravila i znakova, ali i međusobno uvažavanje.

Opetovano apeliramo na sve vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja izražene prometnim znakovima i pravilima, ali ih i podsjećamo da brzinu kretanja svog vozila trebaju prilagoditi stanju i osobinama prometnice, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti.

Sve sudionike molimo da poštuju prometne znakove kojima se regulira pravo prednosti prolaska kroz raskrižja, posebice značenje prometnog znaka „Obavezno zaustavljanje“. Podsjećamo vozače koji skreću ulijevo, bilo na ravnom dijelu ceste bilo na raskrižju, da prije nego izvrše radnju skretanja moraju propustiti sve vozače koji im dolaze u susret.

Na vozače apeliramo da se, prije nego što započnu vršenje radnji u prometu kao što su uključivanje u promet, obilaženje i pretjecanje vozila, vožnja unatrag i slično uvjere da istu mogu izvršiti na način koji neće ugroziti ostale vozače i pješake.

Vozače motocikala molimo da poštuju prometne propise, te da oni, i putnici koje prevoze, uvijek koriste pravilno pričvršćene homologirane zaštitne kacige, te da ne vrše preinake svojih vozila u cilju pojačavanja buke motora.

Svim vozačima savjetujemo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, kako ne bi dovodili u opasnost sebe ali i druge sudionike u prometu. Vozačima koji imaju namjeru konzumacije alkoholnih pića, savjetujemo da  koriste usluge javnog prijevoza ili taksi-vozila odnosno da zamole osobu koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirala alkoholna pića da upravlja vozilom. Mladima savjetujemo primjenu tzv. dogovornog vozača.

Za poseban oprez i poštivanje svih prometnih propisa zasebno molimo mlade vozače. Podsjećamo na ograničenja u vezi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola odnosno da je za njih dozvoljena koncentracija alkohola od 0,00 promila, na nužnost poštivanja ograničenja brzina kretanja u naselju i van naselja, te povećan oprez prilikom pretjecanja i vršenja radnji vozilom u prometu.

Vozači i svi putnici u motornim vozilima dužni su koristiti sigurnosni pojas. Djecu u automobilima treba prevoziti na stražnjim sjedalima uz obvezno korištenje sigurnosnih pojaseva i dječjih autosjedalica.

Na pješake, vozače bicikala i vozače svih vrsta motornih vozila apeliramo da za vrijeme sudjelovanja u prometu ne koriste mobitel i slične uređaje koji odvlače pozornost i pridonose događanju prometnih nesreća.



Pisane vijesti