U tri prometne nesreće vozači napustili mjesto događaja

Slika PU_KK/Vijesti/VoziloHauba.JPG

Foto: Ilustracija

Jučer su na području policijske uprave zabilježene tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom, a u svim događajima vozači koji su ih uzrokovali napustili su mjesto događaja.

Jučer, 28. svibnja, oko 11 sati u Koprivnici na Trgu bana Josipa Jelačića zbog nepropisnog kretanja osobni automobil je udario u parkirani automobil. Vozač je s vozilom napustio mjesto događaja i naknadno je pronađen.

Potom, oko 14.40 sati u Koprivnici na Bjelovarskoj cesti zbog nepropisnog uključivanja u promet sudarila su se dva osobna automobila. Vozač koji je uzrokovao nesreću s vozilom je napustio mjesto događaja i također je naknadno pronađen.

Naposljetku, oko 19.20 sati u Koprivnici u Ulici Antuna Nemčića zbog nepropisnog uključivanja u promet osobni automobil je udario u parkirani automobil. Vozač je s vozilom napustio mjesto događaja i policija za njim traga.

 

Dobro je podsjetiti

Obveze vozača kod događanja prometnih nesreća

U slučaju događanja prometne nesreća u kojoj je uzrokovana manja materijalna šteta na vozilima sudionici su dužni odmah ukloniti vozila s kolnika, omogućiti nesmetano odvijanje prometa, popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima. Vozači ne smiju napustiti mjesto prometne nesreće prije nego ispune i potpišu Europsko izviješće ili na drugi način ne razmijene osobne podatke i podatke o vozilima.

U slučaju događanja prometne nesreće s manjom materijalnom štetom kad na mjestu događaja nema vlasnika vozila ili vlasnika druge oštećene stvari, vozač je dužan vlasniku ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću.

Vozač koji odmah, ukoliko je to moguće, ne ukloni vozilo i omogući nesmetano odvijanje prometa kaznit će se novčanom kaznom od 500 kuna. Novčanom kaznom od 2.000 do 5.000 kuna kaznit će se vozač ako drugom sudioniku u prometnoj nesreći ili osobi vlasniku oštećenog vozila ili druge stvari ne ostavi svoje podatke ili ne popuni Europsko izvješće i napusti mjesto prometne nesreće.



Stranica