U Virju održan „Program prometne kulture za najmlađe – Jumicar"

Slika PU_KK/Vijesti/2017/11/jumicar.3.11.5.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U petak, 3. studenoga u Osnovnoj školi Franje Viktora Šignjara u Virju, održan je „Program prometne kulture za najmlađe – Jumicar“.  Isti je održan u zajedničkoj suradnji tvrtke Jumicar Hrvatske, Policijske uprave koprivničko-križevačke, Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac i Osnovne škole. 

Učenici drugih i trećih razreda osnovne i područnih škola sudjelovali su u radionicama Crvenog križa o osnovama pružanja prve pomoći s naglaskom na zadobivene ozljede u prometu. Učenici su imali prigodu pogledati službeno vozilo, poslušati savjete o sigurnom kretanju u prometu, upoznati dio opreme koju policijski službenici koriste u svojem radu i po prvi puta isprobati alkometar. 

Ovo je bila prilika na drugačiji način upoznati se s opasnostima u cestovnom prometu, a najzanimljiviji dio bio je Jumicarom prometni poligon, gdje su učenici, kao vozači, učili o prometnim situacijama i važnim prometnim pravilima. Ovaj vid preventivnog prometnog odgoja namijenjen je djeci, da se odgovornije, pažljivije i sigurnije kreću u prometu.



Stranica