Unatoč prevenciji policije građani i dalje neoprezni

Slika PU_KK/Vijesti/2011/10/podjela-letaka27.10.jpg

Kako bi se građani informirali o pojavnim oblicima kaznenih djela i mjerama samozaštite Policijska uprava je izradila preventivni letak “Stop provalama u automobile”.

Letak “Stop provalama u automobile” kontakt policajci i drugi policijski službenici dijele građanima na većim parkirališnim prostorima, većih trgovačkih centara, mjesnih groblja i drugim prostorima gdje se u narednom razdoblju očekuje veća frekvencija osoba i vozila.

Jedna od većih aktivnosti održana je jučer, 27. listopada, između 12 i 14 sati na parkiralištu gradskog groblja "Pri Sv. Duhu" u Koprivnici kod Ulice Ivana Česmičkog, gdje su letke dijelili i davali savjete građanima kontakt policajci Policijske postaje Koprivnica, uz nazočnost policijskog službenika za prevenciju Policijske uprave.

Unatoč intenzivnim preventivnim aktivnostima policije jučer je zabilježena provala u osobni automobil kojoj je zasigurno doprinjela neopreznost vlasnice koja je svoju torbicu ostavila kod suvozačevog sjedišta.

Naime, između 15.30 i 17.10 sati u Đurđevcu na parkiralištu gradskog groblja nepoznati počinitelj je provalio u parkirani osobni automobil, iz kojeg je otuđio torbicu u kojoj su se nalazili novčanik sa novcem i dokumentima te  mobitel. Vlasnica je oštećena za oko 2 000 kuna, a za počiniteljem i otuđenim predmetima se traga.



Stranica