Upozorenje vozačima

Slika PU_KK/Vijesti/2009/10/policajac01.jpg

Tijekom predstojećeg vikenda i početkom slijedećeg tjedana, sukladno trenutnim vremenskim prognozama, predstoje nam povoljne vremenske prilike (sunčano i toplo).

Foto: Ilustracija 

Tijekom predstojećeg vikenda i početkom slijedećeg tjedana, sukladno trenutnim vremenskim prognozama, predstoje nam povoljne vremenske prilike (sunčano i toplo). 

Sukladno trenutnoj vremenskoj prognozi, a i obilježavanja blagdana Svih svetih, od petka, 28. listopada, do srijede, 2. studenoga, u prometu očekujemo povećani broj vozača mopeda, motocikala i bicikala. 

Stoga ovom prigodom apeliramo na vozače mopeda i motocikala da za vrijeme vožnje obavezno koriste zaštitne kacige, da poštuju prometne znakove posebice one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja, prednost prolaska na raskrižjima i zabranu pretjecanja vozila, te korištenje svjetala na vozilima. 

Vozače bicikala ponovno podsjećamo da obavezno korištenje biciklističkih staza i uporabu svjetala i reflektirajućih prsluka noću, te da vozači bicikala mlađi od 16 godina moraju koristiti zaštitnu biciklističku kacigu. 

Pješake podsjećamo da ceste prelaze na obilježenim pješačkim prijelazima, a ukoliko ih nema, na osvijetljenim dijelovima cesta, te da se obavezno kreću nogostupima ili ukoliko njih nema uz lijevi rub kolnika. Također podsjećamo da je potrebno prije prelaska ceste, gledanjem lijevo - desno, uvjeriti se da se može prijeći bez opasnosti. Pješake opominjemo da su noću kada se kreću kolnikom dužni koristiti reflektirajuće prsluke ili drugi reflektirajući materijal ili izvor svjetlosti.            

Ovom prigodom apeliramo na sve vozače, da obrate dodatnu pozornost na pješake, posebice tijekom večernjih i noćnih sati, koji će u povećanom broju sudjelovati u prometu. 

Sve sudionike u prometu, a posebice vozače, molimo da ne sudjeluju u prometu nakon konzumacije alkoholnih pića, već da upravljanje vozilima prepuste osobama koje nisu pod utjecajem alkohola. 



Stranica