Vozač upravljao pod utjecajem alkohola od 1,57 promila, privremeno mu oduzeto vozilo, kažnjen novčanom kaznom od 12.300 kuna i zabranom upravljanja šest mjeseci

Slika /ikone/policija-stop (2).jpg

U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 12.300 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije šest mjeseci

Foto: Ilustracija

U subotu, 30. listopada, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 32–godišnji vozač koji je u 00.15 sati, u Koprivnici u Dugoj ulici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,57 promila i kod sebe nije imao prometnu dozvolu vozila.

Kako je vozaču u razdoblju od 1. kolovoza 2019. g. do 29. listopada 2021. g. ovo treći prekršaj upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola, a već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 12.300 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije šest mjeseci.

Sud je odlučio da će se privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vozaču po pravomoćnosti sudske presude.



 

Pisane vijesti | Promet i vozila