Zabilježene četiri prometne nesreće, jednu s materijalnom štetom prouzročio maloljetnik prije položenog vozačkog ispita

Slika /ikone/bljeskalica.auto.kc.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena i tri prometne nesreće s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena i tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: neprilagođena brzina (2), nepropisno obilaženje (1) i nepropisna vožnja unatrag (1). U jednoj prometnoj nesreći s materijalnom štetom vozač koji je prouzročio prometnu nesreću napustio je mjesto događaja i policijski službenici provode kriminalističko istraživanje. Izdvajamo:

Maloljetnik prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom

Jučer, 7. rujna u 8:40 u mjestu Sveti Petar Čvrstec, maloljetnik je upravljao prije položenog vozačkog ispita neregistriranim traktorom za koji je bio prikopčan traktorski priključak. Zbog nepropisnog obilaženja propisno parkiranog traktora van kolnika, traktorskim priključkom je udario u vanjsko osvrtno ogledalo. Protiv maloljetnog vozača će biti pokrenut prekršajni postupak, kao i protiv vlasnika traktora budući da je traktor dao na upravljanje osobi za koju zna da nema pravo upravljati vozilom (upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje) i dao na upravljanje neregistrirano vozilo.
Također, bit će dostavljena obavijest nadležnom zavodu za socijalni rad.  
 
Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

Jučer, 7. rujna u 12:50 u mjestu Sveti Ivan Žabno, 21-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom križevačke registarske oznake. Zbog neprilagođene brzine vozilom je udario u osobni automobil zagrebačke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 62-godišnji vozač. U prometnoj nesreći  62-godišnji vozač je ozlijeđen, kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije, a policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila