Zabilježene četiri prometne nesreće s materijalnom štetom

Slika /ikone/policija natpis.JPG

Na području Policijske uprave zabilježene četiri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

U petak, 29. svibnja, oko 18.25 sati, u Koprivnici u Ulici Zvirišće 55 – godišnji vozač pod utjecajem alkohola 1,10 promila upravljao je teretnim automobilom Citroen varaždinske registarske oznake iz smjera Ulice Nikole Sertića. Uslijed nepropisnog  kretanja u nazad stražnjom stranom vozila udario je u prednji dio osobnog automobila VW koprivničke registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljao 49 – godišnji vozač. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
U petak, 29. svibnja, oko 19.30 sati, u Koprivnici na državnoj cesti 2 Štaglinec – Starigrad 25 – godišnji vozač za vrijeme dok mu je vozačka dozvola istekla, upravljao je tehnički neispravnim osobnim automobilom Opel bjelovarske registarske oznake. Dolaskom do raskrižja s Radničkom cestom uslijed neprilagođene brzine a u namjeri izbjegavanja direktnog udara u 14 – godišnjeg pješaka koji je nepropisno prelazio kolnik, došlo je do udara prednjeg desnog djela vozila u pješaka te je vozilo sletjelo na travnatu površinu gdje je udarilo u betonski šaht i stup. Pješak nije zadobio ozlijede. Protiv vozača i pješaka bit će pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.

U petak, 29. svibnja, oko 23.45 sati, u Đurđevcu u Ulici Đure Basaričeka 21 – godišnji vozač pod utjecajem alkohola 1,69 promila upravljao je osobnim automobilom Peugeot koprivničke registarske oznake. Uslijed nepropisnog kretanja  pneumatikom je zahvatio betonski rubnjak te se nekontrolirano kretao po nogostupu nakon čega se vratio na kolnik gdje se zaustavio. Vozač je smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja i protiv njega bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
U subotu, 30. svibnja, oko 6.50 sati, u Koprivnici na državnoj cesti 2 Štaglinec – Starigrad 21 – godišnji vozač pod utjecajem alkohola 1,39 promila upravljao je neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom VW. Uslijed nepropisnog kretanja vozač je vozilom sletio van kolnika niz zemljani nasip te se zaustavio u niskom raslinju. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila