Zabilježene dvije prometne nesreće u kojima su tri osobe ozlijeđene

Slika /ikone/policija.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su tri osobe ozlijeđene

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su tri osobe ozlijeđene.    
 
Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
 
Jučer, 2. listopada, oko 8.45 sati u Peterancu u Ulici Matije gupca 26 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Audi varaždinske registarske oznake te prilikom nepropisnog pretjecanja nepoznatog vozila sudario se s osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 74 – godišnji vozač, koji je vozilom sletio van kolnika u odvodni kanal. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 74 – godišnji vozač i 46 – godišnja putnica u vozilu Renault. Po zaprimanju liječničke dokumentacije bit će podnesena odgovarajuća pismena.
 
Jučer, 2. listopada, oko 13.57 sati u Đurđevcu u Ulici Grada Vukovara 61 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Škoda koprivničke registarske oznake u smjeru Virja. Ulaskom u četverokrako semaforizirano raskrižje, na kojem uređaji za davanje svjetlosnih znakova nisu bili u funkciji (ugašeni), a promet odvijao prema horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji. Uslijed neprilagođene brzine osobni automobil je naletio na bicikl kojim se preko obilježenog pješačkog prijelaza nepropisno kretalo 11 – godišnje dijete. Dijete je lakše ozlijeđeno, a protiv 61 – godišnjeg vozača bit će pokrenut prekršajni postupak te dostavljena obavijest nadležnom centru za socijalnu skrb.    

Dobro je podsjetiti
 
Oprezno u prometu
 
 Sve vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti jer alkohol negativno utječe na vozačke sposobnosti, čime se  uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima. Za poseban oprez i poštivanje svih prometnih propisa zasebno molimo mlade vozače. Podsjećamo na ograničenja u vezi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola odnosno da je za njih dozvoljena koncentracija alkohola od 0,00 promila. Osobama koje su konzumirala alkoholna pića savjetujemo da ne upravljaju vozilima u prometu, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi-vozila odnosno da zamole osobu u koju imaju povjerenje, a koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirala alkoholna pića da upravlja vozilom. Mladima savjetujemo primjenu tzv. dogovornog vozača.

Sve vozače motornih vozila pozivamo na poštivanje ograničenja brzine kretanja vozila izražene prometnim znakovima i pravilima. Ujedno, sve vozače podsjećamo da moraju brzinu kretanja svog vozila prilagoditi stanju i osobinama prometnice, postavljenim prometnim znakovima, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti odnosno da sukladno uvjetima na kolniku smanje brzinu kretanja svog vozila.

Vozači i svi putnici u motornim vozilima trebaju koristiti sigurnosni pojas, a djeca koja se prevoze u automobilima trebaju biti smještena u pravilno pričvršćene dječje autosjedalice i vezana sigurnosnim pojasom sjedalice odnosno sigurnosnim pojasom u vozilu ukoliko koriste “boostere”. Ujedno podsjećamo da za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljena uporaba mobitela, osim ukoliko se koristi uređaj koji omogućava uporabu mobitela bez uporabe ruku.

 

Pisane vijesti | Promet i vozila