Zabilježene tri prometne nesreće

Slika PU_KK/Vijesti/2016/01/prometni_policajac02.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. 

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Jučer, 6. travnja, oko 10.25 sati u Koprivnici na Varaždinskoj cesti zbog neprilagođene brzine sudarili su se teretni i osobni automobil.

Potom oko 12 sati u Đurđevcu, na parkiralištu u Ulici Stjepana Radića, zbog nepropisnog kretanja osobni automobil je udario u parkirani automobil.

Naposljetku, jučer, 6. travnja, oko 19.20 sati u Koprivnici, na raskrižju zaobilazne i Križevačke ceste, zbog nepoštivanja prednosti prolaska bočno su se sudarila dva automobila.

 

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Vozače mopeda i motocikala podsjećamo da prije nego što započnu vožnju očiste vizir zaštitne kacige, te da stave zaštitnu kacigu na glavu i pravilno je zategnu, upale dnevno ili kratko svjetlo, poštuju ograničenja brzine kretanja, te  da u slučaju da su konzumirali alkoholna pića, droge ili lijekove koje smanjuju vozačke sposobnosti odnosno ukoliko osjećaju umor, niti ne pokušavaju upravljati mopedom ili motociklom u prometu na cesti jer ove okolnosti povećaju mogućnost događanja prometne nesreće ili pada s vozila. Posebice apeliramo na vozače motocikala da ne ulijeću u „škare“ odnosno da ne pretječu vozila na nepreglednim mjestima i da ne pretječu kolonu vozila.

Ostale vozače motornih vozila pozivamo na povećani oprez prilikom sudjelovanja u prometu i apeliramo na njih da povećaju svijest o prisutnosti vozača mopeda i motocikala na cestama.

Sve sudionike u prometu pozivamo na povećani oprez prilikom vršenja radnji vozilom u prometu (pretjecanje, obilaženje, skretanje, uključivanje u promet).

Apeliramo na sve vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja izražene prometnim znakovima i pravilima, ali ih i podsjećamo da brzinu kretanja svog vozila trebaju prilagoditi stanju i osobinama prometnice, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti.

Za poseban oprez i poštivanje svih prometnih propisa zasebno molimo mlade vozače. Podsjećamo na ograničenja u vezi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola odnosno da je za njih dozvoljena koncentracija alkohola od 0,00 promila te da za njih vrijede niža ograničenja brzine kretanja vozila na otvorenim dijelovima cesta nego za „stare“ vozače.

Sve vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, obzirom da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti i  povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.



Stranica