Zabilježene tri prometne nesreće s materijalnom štetom

Slika PU_KK/Vijesti/2017/04/pol.vozilo.bmp

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.   

Foto: Ilustracija 

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. 

Jučer, 4. svibnja, oko 15.15 sati u Križevcima na Trgu svetog Florijana zbog oduzimanja prednosti prolaska sudarila su se dva osobna automobila. Potom oko 15.20 sati u Majurec – Cesta zbog nepropisnog kretanja osobni automobil je udario u asfaltirani dvorišni prilaz kuće. Zatim oko 16 sati  na cesti Đurđevac – Virje zbog nepropisnog kretanja osobni automobil je udario u prometni znak. Vozač je uhićen, a bio pod utjecajem alkohola od 2,26 promila.   

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu u uvjetima mokrih i klizavih kolnika

Kolnici su mokri i klizavi, a vidljivost je smanjena, stoga sve sudionike u prometu molimo za povećan oprez.

Vozače motornih vozila molimo da smanje brzinu kretanja te da se s povećanim oprezom približavaju pješačkim prijelazima. Molimo vozače da ne pretječu ili obilaze vozila na pješačkim prijelazima.

Pozivamo pješake i vozače bicikala da  koriste reflektirajuću odjeću ili prsluke, te da se prije prelaska ceste uvjere da ju mogu sigurno prijeći.

Vozače koji su konzumirali alkoholna pića, a posebice mlade vozače, molimo da ne upravljaju vozilima.

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.

Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 g/kg alkohola u organizmu postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 g/kg alkohola u organizmu postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.



Stranica