Zabilježene tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Slika PU_KK/Vijesti/2012/pol.vozilo.bmp

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene.  

Foto: Ilustracija 

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Tako je jučer, 19. ožujka, oko 7.50 sati u Koprivnici u Križevačkoj ulici zbog nepropisnog uključivanja u promet biciklistkinje, automobil je zbog neprilagođene brzine naletio na biciklistkinju, koja je pala na kolnik i lakše je ozlijeđena.

Zatim oko 10.45 sati u Kloštru Podravskom na Trgu Svete obitelji zbog neprilagođene brzine automobil je naletio na pješaka. Pješak je lakše ozlijeđen, a bio je pod utjecajem alkohola od 1,79 g/kg.

Također, jutros, 20. ožujka, oko 6.15 sati u Virju u Ulici Ljudevita Gaja zbog nepoštivanja prednosti prolaska bočno su se sudarila dva automobila. Dvije su osobe lakše ozlijeđena.

 

Dobro je podsjetiti

Biciklisti – budite oprezni

Biciklom se obavezno treba kretati biciklističkim stazama, pješačko-biciklističkim stazama i biciklističkim trakama. Ukoliko se biciklista kreće prometnicom bez staza ili traka za kretanje biciklista, potrebno je kretati se uz desni rub kolnika u pravcu kretanja.

Prilikom skretanja potrebno je pogledom preko ramena provjeriti da se to može učiniti te potom dati znak lijevom ili desnom rukom ostalim vozačima o namjeri skretanja.



Stranica