Zabilježeno šest prometnih nesreća, osam osoba je ozlijeđeno

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su nepropisno skretanje (1), neprilagođena brzina (2), nepropisna vožnja unatrag (1) i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (2).  
Izdvajamo:

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Jučer, 15. lipnja, oko 7.55 sati, u Markovcu Križevačkom 28-godišnji vozač upravljao je teretnim vozilom bjelovarske registarske oznake. Zbog nepropisnog skretanja ulijevo sudario se s motociklom virovitičke registarske oznake kojim je upravljao 45-godišnji vozač. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni vozač motocikla i 48-godišnja putnica na motociklu. Protiv vozača teretnog vozila bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 15. lipnja, oko 13.35 sati, u mjestu Ivanec Križevački 71-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom zagrebačke registarske oznake. Zbog neprilagođene brzine vozilom je sletio van kolnika. Vozač je ozlijeđen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 15. lipnja, oko 18.55 sati, na cesti Donja Velika – Jagnjedovec 28-godišnji vozač upravljao je prije položenog vozačkog ispita osobnim automobilom bjelovarske registarske oznake. Zbog neprilagođene brzine sudario se s osobnim automobilom koprivničke registarske oznake, kojim je prije položenog vozačkog ispita upravljao 37-godišnji vozač. U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobila je 41-godišnja putnica iz osobnog automobila bjelovarske registarske oznake, dok su obojica vozača i 42-godišnja putnica iz osobnog automobila koprivničke registarske oznake lakše ozlijeđeni.
Protiv 28-godišnjeg vozača bit će podnesena kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu'', dok će protiv 37-godišnjeg vozača biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 15. lipnja, oko 23 sata, u Koprivničkom Ivancu 17-godišnjakinja je upravljala biciklom. Zbog nepropisnog kretanja vozilom je pala s bicikla i zadobila lake tjelesne ozljede. Protiv 17-godišnajkinje će biti pokrenut prekršajni postupak te će biti dostavljena obavijest nadležnom zavodu za socijalni rad.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila